16. jul
DEBUTERTE MED STIL: Markus Solbakken klarte seg fint i sin offensive midtbanerolle mot Kongsvinger.
FOTO: Håkon T. Kristiansen
 
Solbakken viste seg fram i HamKam-tap
Markus Solbakken (15) debuterte for HamKam, da Kongsvinger ble for sterke og vant 2-0 lørdag.

Publisert: 06.feb.2016 16:11
Oppdatert: 07.feb.2016 12:18

Han er bare 15 år og fortsatt guttespiller, men lørdag formiddag fikk Markus Solbakken sin første kamp for HamKams A-lag.

Fornøyd med innhoppet

Sønnen til nåværende FC København-trener og HamKam-legende Ståle Solbakken kom inn i treningskampen mot Kongsvinger etter 60 minutter. Da ledet hjemmelaget 1-0 etter at Björgvin Stefansson utnyttet en feil fra HamKam-keeper Emil Holst 10 minutter før pause.

I sin halvtime på banen rakk Solbakken å vise seg fram i rollen som offensiv midtbanespiller.

- Det var ikke enkle arbeidsforhold jeg og Willy (Zamble) fikk foran. Det ble mye løping, men jeg synes jeg fikk vist meg fram og det var gøy å debutere, sier Solbakken.

Ble løpende imellom

For et svært ungt HamKam-lag, som startet med seks juniorspillere og avsluttet med sju, hadde ikke mye ball i Kongsvingerhallen.

Og da Harald Holter utnyttet et innøvd cornertrekk og doblet Kongsvingers ledelse til 2-0 etter 70 minutter var kampen i realiteten kjørt.

- Jeg synes vi forsvarer oss godt. De kom ikke til mange sjanser. Det gjorde heller ikke vi, men vi visste på forhånd at det ville bli sånn, sier HamKams assistenttrener Chris Twiddy.

Skryter av Solbakken og unggutta

Twiddy måtte sammen med trener Kent Bergersen prøve å oppmuntre laget sitt til å gjennomføre kampen på en god måte og bruke det som trening. Assistenten synes unggutta kom godt fra kraftprøven.

- De spilte bra i dag. Det ble mye defensiv jobbing, men de holdt bra unna, sier Twiddy, som lot seg imponere over Solbakkens første A-lags-test.

- Markus er offensiv, uredd og tar tak i ballen. Han er en spennende spiller, sier assistenten.

Også midtstopper François Yabré passet på å rose juniorspillerne.

- Jeg sa til Markus og resten av unggutta at de måtte gå ut og spille med lave skuldre. Det gjorde de, jeg ble imponert, sier Yabré.

Også Anders Jevne Hagen debuterte for Kamma.

HamKam stilte med følgende lag (4-2-3-1): Emil Holst - Truls Jevne Hagen (Marius Bratberg Lund fra 46.), Tobias Ødegård, François Yabré, John Anders Rise - Simen Bolkan Nordli (Markus Solbakken fra 60.), Mikkel Gran Frankmo - Nicholas Mickelson, Rytis Leliuga (Ove Solvang fra 46.), Mathias Pedersen Aasand (Anders Jevne Hagen fra 86.) - Henrik Lehne Olsen (Willy Zamble fra 35.).

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke