10. des
NÆRE VED Å UTLIKNE: Rytis Leliuga hadde et skudd i tverrliggeren før pause.
FOTO: Håkon T. Kristiansen
 
Sterk sluttspurt holdt bare neste for Kamma
HamKam lå under 2-0 og så resignerte ut, men en sterk sluttspurt holdt nesten til uavgjort.

Publisert: 13.mar.2016 13.16
Oppdatert: 13.mar.2016 16.59

I går kveld landet HamKam på Gardermoen etter en ukes treningsleir i Marbella i Spania. Kun timer senere var de på plass i Mjøndalen for å måle krefter mot fjorårets eliteserielag.

Dødball-mål

Det var bruntrøyene som startet kampen best. Etter seks minutter viste de fram dødballstyrken deres, da Mads Gundersen satte inn 1-0-scoringen etter en corner. Etter litt klabb og babb pirket midtbanespilleren ballen i Kamma-nettet.

24 minutter ut i kampen var HamKam nære ved å utlikne. Et innlegg fra Nicholas Mickelson fant Rytis Leliuga på bakerste stolpe. Venstrekanten dro seg inn i banen med en fin skuddfinte, før han avsluttet via en Mjøndalen-forsvarer og i tverrliggeren.

Men hjemmelaget var dominerende de første 45 minuttene. Først ble HamKam-keeper Emil Holst reddet av tverrliggeren etter en ny god Mjøndalen-corner. Før Ahmal Pellegrino på utroligvis traff stanga fra to meter.

Dermed sto det kun 1-0 etter den første omgangen.

- Vi henger i tauene i perioder.  Jeg ser når vi møter topptrente lag, som er i god fysisk form og som har trent sammen laget, blir vi hengende etter over tid, sier HamKam-trener Kent Bergersen og legger til:

- Samtidig ser jeg mye positivt. 

Vakker 2-0-scoring

Men igjen var det Mjøndalen som åpnet best. Kaptein Joachim Olsen Solberg var centimetere fra å doble ledelsen for vertene, men nok en gang ble HamKam reddet av metallet.

Men minuttet etterpå måtte Holst plukke ball nummer to ut av eget garn. Igjen var det Gundersen som scoret, denne gangen på et vakkert langskudd helt oppe i krysset.

Friskt Jagne-innhopp

Kamma-gutta så ut til å ha gitt opp, og Mjøndalen burde økte ledelsen betraktelig, men svake avslutninger og nok et stolpeskudd sørget for at bortelaget fortsatt var på skuddhold.

82 minutter ut i kampen fikk HamKam muligheten til å skape spenning i kampen, da innbytter Saihou Jagne ble felt av Mjøndalen-keeper Ivar Forn. Men Mikkel Gran Frankmo blåste ballen utenfor målet.

Jagne begynte for alvor å plage motstanderforsvaret, og seks minutter før slutt dro han seg fri fra Morten Sundli og reduserte til 2-1.

Samme mann kunne utliknet to minutter senere, men avslutningen snek seg en halvmeter utenfor den lengste stolpen, og Mjøndalen gikk seirende ut av kampen.

- Vi får et brukbart resultat til slutt. Hadde det vært seriekamp ville jeg vært irritert over å ikke få med noen poeng. Men Mjøndalen har 11 målsjanser og kunne scoret mer, sier Bergersen, som har snaue fire uker på å ruste laget best mulig før seriestart.

- Nå har vi tre treningskamper igjen, så vi må jobbe bra. Jeg håper å holde troppen frisk, få trent bra og jobbet inn gode relasjoner med de som skal spille når serien starter, sier Bergersen.

HamKam stiller med følgende lag (4-2-3-1): Emil Holst - Truls Jevne Hagen, Tobias Ødegård, Francois Yabré, John Anders Rise - Franck Semou, Marius Hagen - Nicholas Mickelson, Ivar Sollie Rønning, Rytis Leliuga - Valentin Blaka.

Saken oppdateres!

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke