23. okt
ENGASJERT: Sander Eng Strand fikk spille en omgang mot Alta, og ga 100 prosent.FOTO: Lars-Gaute Skorpen
 
Spilte på seg sjøltillit til landskampene
Søndag fikk Sander Eng Strand (16) spille en omgang på A-laget til HamKam. Han mener det var en perfekt oppkjøring til kampene med G16-landslaget.

Publisert: 08.okt.2017 18:07
Oppdatert: 08.okt.2017 18:12

Alta – HamKam 0–1

16-åringen kom inn som venstreback, men ble raskt flyttet opp på midtbanen i andreomgang.

– Det var veldig moro å få spille en hel omgang. Jeg prøvde å beholde roen, og følte at jeg kom inn i det etter hvert. Det å få spille her betyr mye for meg. Jeg føler at jeg har nivået inne, og da er det moro å få vist det i kamp.

Lørdag reiser han til Serbia for å spille EM-kvalikkamper med G16-landslaget.

100 prosent innsats

– Det var bra nivå på bortekampen mot Alta, og det er fint å ta med seg inn til landskampene, sier Sander Eng Strand, som levde litt farlig en kort periode.

Da hadde han akkurat fått gult kort.

Norge G16 møter Hellas (18. oktober), Serbia (21. oktober) og Gibraltar (24. oktober).

HamKam-trener Kevin Knappen sier dette om unggutten:

– Vi vet hva vi får med Sander. Det er 100 prosent innsats. Han gjorde en frisk figur, og det var moro å sette ham inn i en slik kamp, sier Knappen, som er godt fornøyd med utviklingen til ungguttene i HamKam.

– I fjor hadde vi ni unggutter som fikk spilletid. Vi ønsker å ha Nico Mickelson, Markus Solbakken og Simen Bolkan Nordli så mye som mulig på banen. Nå kom Sander inn og gjorde det bra. Han er veldig ung. Det å få opp egne gutter er veldig viktig for klubben, sier Kevin Knappen.

Knallsterk førsteomgang

HamKam styrte det aller meste i førsteomgangen. Petter Vaagan Moen serverte et veldig bra innlegg etter 14 minutter, men ballen ville ikke i mål. Etter 30 minutter kom scoringen. Simen Bolkan Nordli slo en perfekt bakromspasning til Kevin Beugré, som var iskald alene med Alta-keeper Rojas. Beugré fikk en kjempesjanse til, men skuddet fra 14 meter gikk utenfor.

HamKam kom rundt på kantene flere ganger i førsteomgang, og Alta produserte ikke en eneste målsjanse de første 45 minuttene.

Alta kom bedre med etter pause, men HamKam-forsvaret sto støtt. Aller best var keeper Lukasz Jarosinski, som var uredd og god gjennom hele kampen. Etter 77 minutter kastet han seg ned, og fikk avverget baklengsmål.

– Lukasz sin inngripen i andreomgang var utrolig viktig, sier HamKam-trener Kevin Knappen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke