5. des
I FORM: Olivier Karekezi føler seg i god form etter fire ukers landslagsoppdrag. Her tester han gjestekeeper Håkon Rødal under gårsdagens økt på treningsfeltet.
 
Spisshelt på landslaget
Landslagskaptein - og spiss - Olivier Karekezi (25) fikk heltestatus i Rwanda etter overraskende 3-1 over Marokko hjemme i Kigali. Formen og humøret var ikke like bra etter 2-0-tapet i returoppgjøret i Casablanca.

Publisert: 04.jul.2008 06.00
Oppdatert: -

HAMAR: Etter returmøtet med Marokko, fikk Karekezi og hans lagkamerater magesjau. En chilimiddag i Casablanca var årsaken.

Dermed ble hjemreisen til Norge utsatt noen dager:
- Vi tålte ikke chili. Omtrent alle på laget fikk vondt i magen og måtte til sjukehus, forteller Rwandas landslagskaptein etter gårsdagens trening på treningsfeltet.

Spiss på landslaget
Etter fire uker på kjente trakter i Kigali, er Olivier på plass i Briskebyen igjen. Han var ikke med mot Brann, men er aktuell til kampen mot Molde søndag.

Det skulle bare mangle.
* Karekezi er etter ti serierunder den eneste spissen som har scoret et seriemål for HamKam.
* Siden Vikingkampen, da Markus Ringberg, Adem Güven og Karekezi scoret, har HamKam scoret tre mål på åtte kamper, 12 timer.
* På landslaget spiller han ren spiss. Han scoret i de tre første VM-kvalifiseringskampene mot Mauritania, Marokko og Etiopia, men kom ikke på scoringslista i returmøtet i Casablanca for halvannen uke siden.

- Så meg i Helsingborg
Olivier Karekezi har spilt 47 landskamper og scoret ni mål.

- Rwanda har fått ny landslagstrener. Han er kroat og så meg spille spiss i Helsingborg. Han må ha likt det han så, og fant ut at jeg passer best som spiss på landslaget, sier Olivier Karekezi, som trente bra under landslagsoppholdet i Rwanda og som føler seg i god form etter de fire VM-kvalifiseringskampene.
- Det var en stor opplevelse. 19.000 tilskuere var «very happy» etter 3-1-seieren hjemme i Kigali over Marokko. Flere hundre fulgte oss til returmøtet i Casablanca.
Etter tre seier og ett tap, kjemper Marokko og Rwanda om førsteplassen i puljen. Begge har ni poeng. Marokko har seks plussmål, Rwanda fire.
6. september møter Rwanda Mauritania borte. 10. oktober står Etiopia for tur hjemme i Kigali. Bare det beste laget i puljen går videre i VM-kvalifiseringen.

På benken?
Olivier hadde med kone og barn til Rwanda og fikk god tid til å besøke familie og kjente i Kigali.

Etter begivenhetsrike dager i Rwanda, er Olivier Karekezi naturligvis sugen på å gjenerobre plassen sin i HamKam. Han spilte sin forrige eliteseriekamp mot Lillestrøm 0-0) 25. mai. I 3. divisjonskampen mot KIL 2 mandag viste han ikke noe utover det ordinære.
Men mye tyder på at han sitter på benken fra start mot Molde.

- Er i form
Arne Erlandsen gir ganske sikkert Roman Kienast en ny sjanse på topp sammen med Markus Ringberg.

En Karekezi med gode scoringsopplevelser fra landslaget, er mer enn klar:
- Jeg er i form, men det er treneren som bestemmer, sier Olivier.
- Han virker å være i like bra form som før han dro, kommenterer Arne Erlandsen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke