17. jul
SPISSALTERNATIV: Kent Bergersen (t.h.) diskuterer med Christopher Mbamba. (Foto: Håkon T. Kristiansen)
 
Spissvalget avgjør Bergersens kampplan
Hamar Arbeiderblads sportsredaktør Rune Steen Hansen skrev i en kommentar i fredagens HA, at han ønsket å se et gjerrig og direkte HamKam-lag mot Elverum.

Publisert: 29.apr.2016 22:06
Oppdatert: 29.apr.2016 20:22

Kent Bergersen forteller at laget hans kommer til å ta flere hensyn mot serielederen.

– Vi ønsker å ha god balanse først og fremst. Det er en vanskelig bortekamp, vi vet at de har offensiv kraft og er gode på kontringer. Så det blir viktig for oss å ha god balanse i laget når vi angriper, sier Bergersen.

Må heve seg

Hvor direkte og bakromstruende grønnbuksene kommer til å opptre offensivt avgjøres av hvilken spiss Kamma-sjefen velger å bruke.

– Det avhenger helt av hvem vi bruker på topp, om vi klarer å være litt mer bakromsorientert enn vi har vært. Spissvalget blir avgjørende for hvor direkte vi kan være.

Bergersen overvar Elverums cup-kamp mot Kongsvinger tidligere denne uken, og kjenner naboen godt. Han tror han har funnet ut hvordan Kamma skal sprekke nullen til Elverum, som ikke har sluppet inn ett eneste mål i serien.

– Vi tar hensyn til motstanderen i alle kamper vi spiller. Vi prøver å forutse kampbildet, og forberede spillerne på hva de møter. Nå blir det en mye jevnere kamp spillemessig enn det har vært i det siste, sier Bergersen, som mener laget må heve seg fra Tynset-kampen (1–0) om det skal bli poeng i dag.

Intensitet og tenning

– Det blir en mer åpen kamp, enn vi har sett til nå i serien. Det blir ikke sånn at vi står og spiller mot etablert forsvar hele tiden. Det vil bli rom, som vi må utnytte.

– Kan et slikt kampbilde passe dere bedre?

– Ja, de kommer til å presse oss høyt, og da vil vi få muligheten til å spille oss gjennom presset eller over det. Men vi må heve oss fra Tynset-kampen, og det er jeg sikker på at vi gjør. Det vil være en helt annen intensitet og tenning i dag. Så blir det spennende å se om vi kommer opp på et nivå som er godt nok for å få med oss noe, sier Bergersen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke