10. des
Talentjakt: Ståle Solbakken er denne uka med som trener på HamKams eliteskole. Her trener han blant andre sønnen Markus (hvit drakt).
 
Ståle tror Danmark velger en dansk sjef
Danskenes landslagssjef, Morten Olsen, er i hardt vær. Blant mulige etterfølgere er Ståle Solbakken et aktuelt navn.

Publisert: 07.aug.2013 04.13
Oppdatert: -

Hamar
- Morten Olsen er danskenes sjef ett år til, og derfor er ikke den jobben noe jeg tenker på, sier Ståle Solbakken.
I går presenterte Olsen sin tropp til landskampen mot Polen, men det uttaket kom helt i skyggen av spørsmålene rundt treneren, svake resultater over lang tid og Olsens framtid som sjef.

Laudrup favoritt

Ekspertene i Danmark har Michael Laudrup, manager i Swansea, som favoritt til å overta som landslagssjef. Bak ham er Solbakken av de andre kandidatene som står høyt på ekspertenes ønskeliste.
- Det har jeg registrert, men jeg tror fotballforbundet i Danmark har så stor tiltro til egen trenerutdannelse at de eventuelt velger en dansk etterfølger, sier Solbakken.

FCK sliter

Også Solbakkens tidligere klubb, FC København, sliter i kraftig motvind. I helga gikk laget på sitt tredje strake tap i Superligaen, og ligger helt sist på tabellen med null poeng. Det gjør at FCKs trener, Ariel Jacobs, sitter utrygt.
- I FCK blir det bråk etter kun ett tap. Nå har laget tre tap på rad og da kommer det alltid en debatt om treneren skal få sparken, eller ikke, sier Solbakken.
Sportsredaktøren i danske Ekstra Bladet, Rene Schrøder, skrev på kommentatorplass at klubben burde ta en telefon til Hamar og Ståle Solbakken.
I går fulgte avisen BT opp med et Youtube-klipp med Solbakkens yngste sønn, Markus, og mente FCK i det minste burde forsøke å sikre seg ham ...

Venter på det rette

- Dersom jeg selv vil, kan jeg få trenerjobb på dagen. Men for min del har erfaringene i både Köln og Wolverhampton gjort meg noe mer forsiktig, innrømmer Solbakken som ikke ønsker ny jobb for enhver pris.
- For meg er det viktigere å få en jobb hvor jeg kan drive langsiktige prosesser. Det er mindre viktig for meg å være med på trenerkarusellen, slik mange andre managere gjør, sier Solbakken, som innrømmer at en eventuell landslagsjobb vil være et karrierevalg.
- Det er noe helt annet enn å være klubbtrener, men dette valget tar jeg ikke før det eventuelt dukker opp noe konkret, som i tillegg pirrer meg, sier den ettertraktede treneren.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke