14. des
Jakter nye oppturer: Tom Jacobsen (t.v.) og Ståle Solbakken (i midten) var med på HamKam-oppturene for 10–12 år siden. Nå unner de Kent Bergersen (t.h.), laget, publikumet og byen nye oppturer på Briskeby.
 
Ståle unner flere støtten de fikk
Det er bakgrunnen for at Ståle Solbakken, med flere, bruker fritiden sin på å hjelpe HamKam tilbake til gamle høyder.

Publisert: 09.apr.2016 09.21
Oppdatert: 09.apr.2016 09.43

Ståle Solbakken, Truls og Tom Haakonsen, far Knut og sønn John Niclas Hage, styreleder Truls Nordby Johansen og styremedlem Audun Mathisen har bidratt med kjærkomne penger i HamKam-kassa siden klubbens daværende styre varslet mulig oppbud i 2014.

Ferdig med redningsaksjonen

– Nå har det gått fra redningsaksjon til klubbdrift, sier FC København-trener og HamKam-investor Ståle Solbakken.

For gjengen ga seg ikke da klubben var reddet. De har fortsatt å bruke tid og penger på å få klubben dit den er i dag.

– Hvorfor gidder dere dette?

– Vi har ikke noe ansvar for noen ting, men såpass hjerte for dette at det hadde vært trist om klubben skulle rast enda lenger ned. Vi som var der da vi ble båret fram av byen tidlig på 2000-tallet, unner flere å oppleve det samme. Vi unner byen og supporterne det, sier Solbakken.

Ikke topplag uten hjelp

Daglig leder i HamKam Stein Arne Ingelstad innrømmer at de er avhengige av den daglige hjelpen fra de eksterne støttespillerne.

– De er helt avgjørende. Både med penger, telefoner og hjelp til å lande sponsorkontrakter. Uten dem hadde det gått rundt, men vi hadde drevet på et helt annet nivå, innrømmer Ingelstad og tillegger:

-HamKam hadde ikke vært en opprykkskandidat uten hjelpen vi har fått.

For Solbakken og Truls Haakonsen har vært sentrale i signeringene av flere i årets spillerstall, samt å fullføre viktige sponsorkontrakter.

– Jeg er bare en liten del av pakka, det er mange som er mye viktigere enn meg, men jeg hjelper til hvis jeg blir spurt, sier Solbakken.

Forsterker hvis det trengs

I fjor var mange skuffet over HamKams sesong, som endte med 4. plass. Solbakken var ikke en av dem. I år mener han grønnbuksene kan stikke av med opprykket.

– Jeg synes vi har kommet så langt at vi er en av favorittene. Mens folk i fjor kunne drømme om et opprykk, som jeg mener var urealistisk, kan de nå forvente at HamKam er med og kjemper i toppen, og forhåpentligvis tar opprykket.

– Med den satsingen som nå gjøres, er klubben avhengig av å rykke opp?

– Nei, klubben består selv uten opprykk, sier Solbakken.

– Er dere rustet for å klare dere i 1. divisjon ved et eventuelt opprykk?

– Jeg er hundre prosent sikker på at det er vanskeligere å rykke opp, enn det er å etablere seg i 1. divisjon.

Og skulle det bli jevnt i toppen har HamKam-investorene et ess i det grønnhvite ermet.

– Ser vi halvvegs i sesongen at det blir veldig på håret i kampen om opprykk, kan vi kanskje sette inn et dødsstøt med ressursene til en signering på sommeren, smiler Solbakken.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
HA-SPORTENS RANGERING.
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke