18. aug
APPLAUS FOR MAI: Jacob Egeris takker supporterne for støtten mot Aalesund. Kapteinen håper juni blir en like bra HamKam-måned som mai.
FOTO: ARVE HOVELSTUEN BLYSTAD
 
Stolt kaptein etter veldig god måned
HamKam har vært hete i sommervarme mai. Kaptein Jacob Egeris gleder seg til å møte formlaget Jerv til helga. Kapteinen har lyst på mer.

Publisert: 30.mai.2018 09:12
Oppdatert: 30.mai.2018 09:19

Jacob Egeris er en vinnerskalle, og det kunne både ses og høres på Color Line Stadion i Ålesund søndag kveld. Det var et fyrverkeri av følelser som måtte ut etter at seieren var i boks.

– Seieren mot Aalesund var utrolig viktig for sjøltilliten. Det er bra flyt nå, og vi beviste at vi kan slå topplagene. Mai har vært en veldig god HamKam-måned, sier Jacob Egeris.

HamKam har fem seiere, en uavgjort og ett tap i mai.

– Jeg håper juni blir en like bra HamKam-måned.

Det var et strukturert HamKam-lag på Color Line Stadion. De forsvarte seg veldig bra mot Aalesund, som ikke hadde tapt i serien før oppgjøret mot de grønne og hvite fra Hamar.

– Nesten perfekt defensivt

– Vi gjorde en nesten perfekt kamp defensivt. Vi var veldig godt forberedt, og visste hva de kom med. Baklengsmålet kunne vært unngått, og så var det utrolig synd med skaden til Ruben (Alegre). Resten var veldig bra.

Dansken synes samarbeidet med islandske Orri Omarsson er bra.

– Vi tenker mye likt fotballmessig, og har ganske lik personlighet. Det gjør at vi kan kompensere for hverandre. Det er lett å spille sammen med Orri, sier HamKam-kapteinen, som også er imponert over den jobben Truls Jevne Hagen har gjort som høyreback de siste kampene.

Formlagene møtes

Søndag kommer Jerv til Briskeby. Dermed møtes lag nummer en og to på formtabellen (de siste fem kampene)i 1. divisjon. 

Egeris håper de fortsetter den positive trenden.

– Jerv er formlaget, og dette er en ny, perfekt utfordring for oss. Jeg tror vi har gode muligheter. Vi er et mye bedre lag nå enn i starten av sesongen. I de første kampene var det litt stang ut poengmessig. Nå er det bedre flyt, og kollektive HamKam er bedre. Laget henger bedre sammen nå, sier Jacob Egeris.

Dansken synes det er vanskelig å spå hvor dette kan ende til slutt.

– Det er mye som er mulig. Det fikk vi et bevis på i helga. Men samtidig er det mange tette kamper, og sesongen er lang, ikke minst. Vi må være fokuserte hele vegen, og ta med oss alt det positive. Sjøltillit er gull verdt i idrett.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke