18. aug
TALENT: Simen Bolkan Nordli.FOTO: Anders Bakkerud Larsen
 
Stortrives i det han sier er drømmerollen
HamKam-spiller Simen Bolkan Nordli (19) stortrives i rollen som tier, og han hyller fotballfilosofien til U19-landslagstrener Pål Arne «Paco» Johansen.

Publisert: 15.jun.2018 12:39
Oppdatert: 15.jun.2018 12:39

For U19-landslaget har Simen Bolkan Nordli storspilt helt siden han fikk debuten i november i fjor høst.

I tierrollen har han herjet med motstanderne, banket inn scoringer og levert målgivende pasninger på løpende bånd.

Og det er nok ikke så rart, skal vi tro Bolkan Nordli selv.

– Vi spiller fantastisk fotball, og det er en fantastisk filosofi som «Paco» har, så jeg tror nesten alle spillerne stortrives i systemet, sier Bolkan Nordli.

Drømmerollen

19-åringen forteller at han elsker rollen han har på landslaget, og i det siste har fått i klubblaget HamKam.

– Personlig så er det en drømmerolle, en måte å spille fotball på som passer meg ekstremt godt. Jeg synes det er fantastisk morsomt å spille i den rollen og med de spillerne jeg har rundt meg. Det passer meg veldig godt å spille i det systemet her, sier han og sikter til U19-landslagets spillestil.

Det er ikke så stor forskjell på å spille i tierrollen på U19-landslaget og HamKam, skal vi tro unggutten selv.

– Rollen sånn sett er ikke så annerledes, men det er to helt forskjellige fotballfilosofier i forhold til hvordan vi spiller. Så det blir veldig annerledes. Selv om det er en ganske fri rolle i HamKam som tier, så deler du litt mer på ansvaret her, og på den måten skaper vi veldig mye rom, føler jeg. Det er mer hvordan vi spiller som gjør det annerledes, forteller han.

Refser Briskeby-gresset

Og det er ikke kun fotballfilosofien til «Paco» som gjør at han tidvis stortrives i tierrollen.

Underlaget har også veldig mye å si for om han selv føler han kan utfolde seg og spille på det han selv føler han er best på.

– Det blir noe helt annet når vi spiller på en ordentlig bane enn når vi spiller på Briskeby. . Det er enklere å få ballen i mellomrommet på godt underlag, med masse folk rundt deg, og da sitter touchen mye bedre. Det må vi være ærlige på vi i HamKam. Selv om alle kanskje forventer at vi skal styre alle matcher og på den måten spille fin fotball, så er underlaget svært utfordrende, sier han.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke