17. jul
FÅR SJANSEN: Marius Gullerud får antagelig sjansen fra start mot FFK. Det samme gjør Håkan Malmström.
 
Suksess sentralt med Ståle
Hvis Marius Gullerud (31) får sjansen som sentral midtbanemann i stedet for Jan Michaelsen (karantene) mot Fredrikstad, er det ikke første gangen i en sånn rolle. Han var en suksess i samme posisjon under Ståle Solbakken for fem år siden.

Publisert: 03.mai.2008 06:01
Oppdatert: -

HAMAR: - I opprykkssesongen 2003 brukte jeg Marius Gullerud mye som sentral midtbanemann sammen med Espen Haug og med Vegar Bjerke og Petter Vaagan Moen på kantene. Det var en konstellasjon som fungerte godt. Jeg brukte også Gullis mye på kanten, hvor han passet veldig bra sammen md. Axel Smeets. Da Gullis gikk inn i banen, kom Axel ofte rundt på kanten. Vi skapte mye på den måten, minnes København-trener Ståle Solbakken, som følger godt med i det som skjer i og rundt gamleklubben.
- Dekker store områder
- I en sentral midtbaneposisjon vinner Gullis mye med sine hurtige føtter. Hvis kondisjonen og lungekapasiteten hans er i orden, dekker han store områder. Minuset kan være nærkampstyrken hans. Der taper han jo litt, mener Ståle.

Gårsdagens trening på Børstad antydet at Arne Erlandsen vurderer å bruke Gullis mot Fredrikstad.
- Jeg håper naturligvis at jeg får spille. Hvorvidt jeg holder en hel kamp sentralt, er vanskelig å si, men hvis jeg får sjansen, skal jeg garantert gi jernet, sier Marius Gullerud, som stort sett var fast på høyrekanten under Erlandsens ledelse i fjor.

Malmström også
- Er det noe HamKam må forandre på i Fredrikstad?

- Vi trenger spilleglede og humør inn i laget, sier Gullis, som også tror at luftkampene kan få stor betydning for resultatet:
- Vi er bedre enn dem og har mye mer duellstyrke i lufta, mener 31-åringen, som kom til HamKam fra Kongsvinger foran 2002-sesongen.
Hvis Arne Erlandsen mot formodning ikke satser på Gullerud fra start, er Vegar Bjerke og Olivier Karekezi mulige alternativer.
Det er ikke bare Marius Gullerud som kan få sjansen i morgen. Mye tyder på at svenske Håkan Malmström debuterer som høyre back i den norske eliteserien. I fjor spilte han i Allsvenskan og ble kåret til Brommapojkarnas beste spiller.

Abiodun trente ikke, er klar
Juha Pasoja har sonet sin karantene og tar nok tilbake sin plass som Arnar Førsunds midtstoppermakker.

Selv om han ikke har scoret et mål på to og en halv måned, tror vi nok at Erlandsen gir EM-aktuelle Roman Kienast en ny sjanse på topp, enten sammen med Tommy Øren eller Karekezi.
Oluwasegun Abiodun var blant de åtte som ikke trente på Børstad i går, men det var fordi kneet hans ikke tåler trening på kunstgras. Andy trente alternativt og rapporteres i bra form. Alt tyder på at han får en del spilleminutter i Fredrikstad.
Hvis det blir slik vi tror, at Erlandsen satser på Gullerud, Malmström og Pasjoa fra start, blir det minst tre forandringer fra kampen mot Stabæk.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke