16. des
KRITISK: Leder i Briskebybanden, Marie Ørsnes, er glad det blir pratet høyt om problemene i HamKam.

FOTO: JACOB SUNDBLOM NYGAARD
 
Supporterlederen etterlyser takhøyde
Lederen i Briskebybanden, Marie Ørsnes, er glad det prates høyt om problemene i HamKam om dagen.

Publisert: 20.jul.2016 19.53
Oppdatert: 20.jul.2016 19.58

– Jeg jobber på kafé og treffer folk som bryr seg om HamKam ofte. Det er slik at folk er lattermilde når man snakker om klubben, framfor at man huffer seg og tar problemene på alvor. Slikt gjør vondt for oss som virkelig bryr oss, sier Marie Ørsnes.

Glad for Yabré

Hun var, som alltid, på plass sammen med resten av Briskebybanden da HamKam rotet vekk to poeng på Gjøvik lørdag.

- Det som skjer på slutten av kampen er helt utrolig. Jeg ble glad av å se reaksjonen til Yabré etter 2-2-målet, for jeg tror HamKam trenger typer som tør å si ifra. Det må være tydelighet og takhøyde. Derfor er jeg glad for måten Kevin Knappen har framstått de siste dagene. Det har ikke vært bra før, og jeg er glad for at det blir snakket om, sier bandelederen.

Forrige uke testet HamKam-spillerne formen. Klubbens fysiske trener, Magnus Nilsen, summerte gjennomsnittsformen til spillerne som OK minus. Det reagerer Ørsnes på.

- Det er så uprofesjonelt og tyder på at spillerne ikke brenner skikkelig for klubben, og jeg sliter med å se gløden hos mange av spillerne. I tillegg tar man lenger ferie enn alle andre, og treneren kommer kun to dager før kamp. Det hele virker så useriøst. Slik kan det være i 4. divisjon, men ikke i en klubb som vil rykke opp til 1. divisjon, sier hun og legger til:

– Helt ærlig så er det to-tre spillere som jeg fint kunne klart meg uten i klubben som er der nå.

Ønsker alvorsprat

Nå ønsker supporterlederen at trener Knappen setter seg ned med hver enkelt spiller og tar en alvorsprat.

- Alle må bli spurt om hva de egentlig vil i HamKam. Hva er grunnlaget for mange av spillerne i klubben? Dersom man ikke er hundre prosent motivert og vil gi alt for HamKam, så kan de bare dra herfra, sier hun og legger til:

- Det er frustrerende når vi i Banden gir alt i hver kamp uten at vi føler spillerne gjør det samme. Vi kommer til å fortsette å gi alt, og synes det hadde vært fint om spillerne brydde seg like mye om klubben som oss, sier Marie Ørsnes.

Takker banden

Ivar Sollie Rønning har hatt en god sesong for HamKam, og står bokført med ni scoringer. Han kjenner seg ikke igjen i Ørsnes sine betraktninger.

- Jeg føler ikke at det er en uprofesjonell holdning innad i klubben. Jeg kjenner meg heller ikke igjen i at folk blir lattermilde av å prate om HamKam, men det er ikke bra dersom det stemmer, sier Sollie Rønning.

Han setter pris på støtten fra Banden og berømmer deres innsats gjennom sesongen.

- De har stilt opp borte og hjemme, og skal ha ros for at de alltid gjør det. Dessuten er det bra at de bryr seg og vil fortsette å støtte oss, sier han.

- At folk i klubben tar dette useriøst og ikke har gode holdninger er ikke jeg enig i.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke