22. jul
TILBAKE: Petter Vaagan Moen kommer endelig til Briskeby igjen.
 
Talentet som gjorde alt for å leve ut fotballdrømmen

Publisert: 10.nov.2016 07:47
Oppdatert: 10.nov.2016 07:47

Petter Vaagan Moen gjorde seg tidlig bemerket som et av HamKam største talenter i yngres avdeling på 80-tallet.

Allerede som 17-åring debuterte han for A-laget til HamKam, men det var som 19-åring, i Ståle Solbakkens første sesong som HamKam-trener, at Vaagan Moen fikk sitt gjennombrudd. Da spilte han 27 kamper for grønnbuksene i sesongen som ble kronet med opprykk til eliteserien.

Etter to gode sesonger i eliteserien vakte det likevel oppsikt da HamKam solgte Vaagan Moen for hele ti millioner kroner til Brann høsten 2005. Deretter ble det fem gode sesonger for Brann.

Vaagan Moen gikk på fri overgang til London-klubben Queens Park Rangers ved nyttår 2011, men den engelske drømmen viste seg etter hvert bare som et mareritt da Hamar-gutten stort sett ble sittende på benken. Han ble aldri noen favoritt hos QPR-manager Neil Warnock. Han stoppet på sju ligakamper og en cupkamp for London-klubben, før han havnet i LSK i 2012. Der ble Petter Vaagan Moen raskt en publikumsyndling. 29 mål i cup og serie på tre sesonger for en offensiv midtbanespiller er et kvalitetstegn.

Strømsgodset var derfor svært fornøyd da de sikret seg Vaagan Moen på en fri overgang før 2015-sesongen.

Og fra 2017 er det Briskeby igjen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke