19. jun
ODELSGUTT: Thorstein Helstad tar snart over gården på Vang. I oppgjøret mot HamKam og Frode Bjørnvik kom han ikke til mange sjanser.
 
Tar over gården senest neste år
HamKam - Brann 0-0:Thorstein Helstad er stjernespiss på Brann og odelsgutt på Vang. Han tar over familiens gård i løpet av neste år, men han ser ikke for seg at han skal bo i Hamar likevel. Les også: Erlandsen gamblet og traff

Publisert: 30.jun.2008 06:04
Oppdatert: -

HAMAR: De som hadde håpet at konsekvensen av at Thorstein Helstad tar over gården i Vang skulle være at han igjen blir å se i HamKam-drakt, blir nok skuffet.

Det er lite som tyder på at Helstad blir å finne på Briskeby som HamKam-spiller i nærmeste framtid.
- Kunne du tenke deg å avslutte med en sesong eller to i HamKam, Helstad?
- Det er vanskelig å si. Det kommer jo litt an på helsa også. Men ingenting er umulig.

Til Saudi-Arabia?
Fjorårets toppscorer i eliteserien har ikke spikret planene i forhold til å bli gårdeier, men tror ikke han kommer til å drive den selv med det første.

- Jeg har kontrakt med Brann ut neste sesong. Jeg forholder meg til det. I tillegg har jeg en datter som bor i Oslo, så jeg vet ikke hva jeg kommer til å gjøre, sier Helstad til HA-sporten.
Han har heller ikke lagt fra seg ønsket om å dra utenlands igjen.
- Det kunne vært greit å prøve seg ute igjen. Men jeg får se hva som skjer, sier Helstad, som har et opphold i østerrikske Austria Wien bak seg.
HA-sporten er kjent med spekulasjoner om at Helstad skal være tilbudt ti millioner for å spille i Saudi-Arabia, men har ikke lyktes med å få dette bekreftet.

Slet mot HamKam
31-åringen fikk et tøft gjensyn med Briskeby og HamKam. Helstad var nærmest usynlig i store deler av kampen, men kom seg - som alltid - til to avslutninger.

- Vi kom ikke til så store sjanser. Men Brann har slitt her før også. Vi må skape mer, og være bedre i overgangsspillet, sier Helstad, som var helt alene foran mål da Njogu Demba Nyrén kom alene med Ivar Rønningen og slo ut med armene da lagkameraten skjøt.
- Burde Demba spilt til deg, Helstad?
- Vanskelig å si. Han kom alene med Rønningen og hadde muligheten til å avslutte. Han kan gjøre det selv i den situasjonen. Jeg vet ikke om jeg hadde spilt selv, heller.
HamKams midtstoppere Frode Bjørnevik og Arnar Førsund var solide, og gjorde det ikke lett for Vang-gutten.
- Helstad er vanskelig å møte. Han lurer konstant bak ryggen vår, men vi gjorde det vanskelig for ham, sier Førsund.
- Førsund er absolutt en god spiller, kontrer Helstad.

Går for nytt gull
Fjorårets gullvinnere ligger på sjetteplass på tabellen. Men Helstad har ikke gitt opp håpet om å forsvare seriemesterskapet.

- Vi kan jo ikke gi opp. Det er mange kamper igjen, er det ikke, spør Helstad retorisk.
Med 15 kamper igjen å spille, er det åtte poeng opp til Stabæk, som tross tap mot Tromsø i går, har virket utilnærmelige så langt i sesongen.
- I stedet for å tenke at det er ekstra bittert ikke å vinne når Stabæk taper, må vi tenke at vi er ett poeng nærmere. I fjor var vi flinke til å nullstille hver gang og ta en kamp av gangen. Det må vi gjøre i år også, sier Helstad, som også håper og tror HamKam kan heve seg de nødvendige hakkene som kreves for å holde seg.
- Jeg følger naturligvis med på HamKam. Det er helt klart at de er kapable til å holde seg. De har hatt en del marginer mot seg, spesielt på bortebane. Men de er gode hjemme, det viste de ved å slå Viking. Alt kan skje, det er en jevn serie.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke