19. jun
Aggressiv: Christophe Psyché er en god duellspillere og var av HamKams beste mot Mjøndalen. Foto: Kai Kristiansen
 
Tempo gir HamKam en ny dimensjon
Christophe Psyché (25) ble hentet til HamKam for å erstatte kaptein Oddbjørn Lie. Så langt har den hurtige franskmannen innfridd.

Publisert: 17.feb.2014 04:13
Oppdatert: -
Mjøndalen
Midtstopperen var Vegard Skogheim sin første signering, og treneren liker hva den nye spilleren har vist så langt.
- Vi har fått en veldig god spiller, slår Skogheim fast.

Gir forsvaret mer tempo

- Å erstatte Oddbjørn Lie er ingen enkel oppgave, men Christophe klarer det, i tillegg til å si den bakre fireren vår en ny dimensjon, forklarer Skogheim og peker på 25-åringens toppfart som den viktigste årsaken.
- Christophe er hurtig. I dag spilte han sammen med Pekka Lagerblom for første gang, og finnen er også ganske kjapp. Dette betyr at vi kanskje kan stå litt høyere med den bakre fireren, mener HamKam-treneren.

- Har gått fint

Selv lar en middels pratsom franskmann prestasjonene snakke for seg.
- Jeg synes det har gått fint de to første månedene som HamKam-spiller. Å spille ved siden av en erfaren mann som Pekka var en glede. Pekka har masse rutine og er med på å gjøre meg enda bedre, sier 25-åringen som er født i Cannes.
- Mjøndalen kom sterkt siste halvdel av forrige sesong, og jeg tror de blir enda bedre nå. Derfor var denne kampen en fin test for oss, mener midtstopperen.
Mjøndalen manglet nøkkelspillere som Mads Hansen, Martyin Strange, Bjarne Kortgård Ingebretsen og Christian Gauseth, mens HamKam kom til kamp uten Tore Andreas Gundersen.
Oppgjøret mot Mjøndalen ble en svært sjansefattig affære. Fredrik Sjølstad scoret på Kammas eneste sjanse før pause, mens Mjøndalen utliknet sin første sjanse etter pause.

Bedre etter pause

- Totalt sett er vi bedre etter pause, selv om vi taper den omgangen, mener Skogheim som ganske sikkert vil fokusere på den offensive biten av eget spill fram mot seriestart.
- Det defensive har vært viktigst fram til nå, og siden det ser brukbart ut, vil vi terpe på eget spill framover. Håpet er at vi i perioder skal bli mer gjennombruddshissig, forteller «Skogen», som mener testen i Mjøndalen var godkjent.
- Vi henger ikke med det første kvarteret, men vi jobber oss inn i kampen og gjennomfører en helt grei kamp. Og vi har fortsatt ikke tapt en treningskamp, smiler Skogheim.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke