25. jun
JUBEL FOR 2-0: Emil Sildnes har satt inn 2-0 etter et nydelig angrep, og Magnus Sylling Olsen, ikledd Erik Tønnes gamle drakt, gratulerer.
 
Tenåring kan bli fast keeper på Briskeby
29. mai fyller HamKam-keeper Emil Holst 17 år. Da kan han allerede ha etablert seg som fast burvokter på Briskeby.

Publisert: 19.feb.2014 17:26
Oppdatert: -

BRUMUNDDAL - HAMKAM 1-3

Emil Holst var god mellom HamKam-stengene da grønnbuksene slo Brumunddal 3-1 på Sveum. I fjor fikk 16-åringen noen få sjanser i HamKam-målet - i år kan han feste grep om den bakerste posisjonen på Briskeby.

- Jeg kan sikkert bli fast, hvis jeg spiller bra og utvikler meg videre på trening og i kamp. Det er ganske jevnt mellom meg og Lars Øvernes. Han har noen sterke sider og jeg har noen sterke sider, sier U17-landslagskeeperen, før han utdyper.

- Jeg prater og dirigerer mye, og tar mye ansvar. Det er viktig bak der.

Åpen for ungdommen

HamKam-trener Vegard Skogheim uttrykker tydelig at den som er god nok, er gammel nok.

- Den beste keeperen står. I treningskampene får de stå like mye, men det kan selvfølgelig bli en 16 år gammel førstekeeper på briskeby i år. Det er tøff konkurranse mellom Emil og Lars, forteller sjefen.

Selvmål og Sildnes

Emil Holst fikk lite å gjøre på Sveum, mens Skogheim fikk mye å glede seg over i første omgang.

Etter 19 minutter i flomlys og snøføyk intet formsterke Fredrik Sjølstad seg inn i Dala-boksen. Ungguttens harde innlegg ble satt i eget mål av en uheldig Øystein Kvello.

Snaue ti minutter før pause rullet HamKam opp et nydelig angrep, og John Anders Rises lave innlegg ble enkelt omgjort til 2-0-ledelse av Emil Sildnes.

Sildnes la enkelt på til tre like etter, før Simen Haugen headet inn et halmstrå av håp for Brumunddal.

Brumunddal hevet seg etter hvilen, men klarte aldri å skae spenning. Et par stolpetreff nektet HamKam en større seier, og oppgjøret mellom samarbeidsklubbene endte med 3-1-triumf i grønnvhit favør.

- I første omgang er vi på, i annen er vi ikke på. Da slurver vi for mye. Vi har jobbet hardt med den defensive strukturen, og skal fokusere mer på den offensive biten framover, lover Vegard Skogheim.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke