25. jun
Løp best: John Anders Rise (t.h.) var igjen lagets beste spiller på lagets test i Hamjernhallen i går kveld. BEGGE FOTO: BENDIK HAVDAL ERIKSEN
 
Må jobbe hardt for å komme i bedre form
– På noen av spillernes vegne er jeg litt bekymret, men alt i alt er det OK minus, sier HamKam-fysio Magnus Nilsen.

0
Publisert: 12.jul.2016 06:07
Oppdatert: 12.jul.2016 06:11

HamKams fysiske form har blitt heftig diskutert i løpet av vårsesongen.

I går ville klubben sjekke hvordan spillerne har tatt vare på kroppene sine i løpet av ferien, og dermed var det tid for en biptest.

Fysio Magnus Nilsen mener at flere av spillerne har mye å gå på utover høstsesongen.

jevnt snitt

– Det er noen som har gjort det bra, og så er det noen som har gått litt ned i løpet av sesongen, og det er vi ikke så glade for. Det er ganske jevnt med der vi var før sesongstart, og det er litt under der vi ønsker å være, sier han.

– Hvor langt er dere unna å være der dere ønsker å være?

– Dette er en test som er populær i mange land, så vi har tallene på hva som er snittet på de øverste divisjonene i Sverige og Danmark. Vi har lagd våre krav ut ifra det, og så ønsker vi at spillerne skal være på de kravene. De fleste spillerne våre ligger i gul sone, og det vil si at de er litt bak de kravene vi ønsker. Det er ikke så mye, men det viser fortsatt at vi har mye å jobbe med, sier han.

gått opp og ned

Nilsen forteller at de har hatt fokus på spillernes form under sesongen.

– Vi har hatt en periode der vi hadde litt lengre treninger, og vi har hatt perioder med kortere og mer intensiv trening. Etter at Kevin (Knappen) kom inn, har vi hatt en løpeøkt i uka, og vi har også hatt en kamp, og det er det vi kan ha. Vi kan ikke trene folk i hjel under sesong, sier han.

– Er du bekymret?

– På noen av spillernes vegne er jeg litt bekymret, men alt i alt er det ok minus, sier Nilsen til HA-sporten.

Rise best på laget

John Anders Rise var den som gjorde det best på testen. Han fikk bokført 22,3 løp – og det betyr at han løp over 1.000 meter i løpet av testen.

– Jeg har det litt i kroppen, og jeg har alltid likt å holde meg i form. Jeg hadde lyst til å holde meg på cirka det samme tallet som jeg hadde sist, og det klarte jeg, sier han.

Rise forteller at han håper at flere kan løfte seg enda noen hakk.

– Jeg har ikke fått med meg resultatene til alle de andre, men jeg synes vi må ligge på et visst nivå. Det er en klisjé å si at vi ikke er bedre enn vårt svakeste ledd, men vi blir målt etter snittet på laget, og da hjelper det ikke om en eller to er helt i toppen, sier John Anders Rise.

Trener Kevin Knappen er på ferie, og han er tilbake på trening torsdag.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
sjekker tallene: Magnus Nilsen loggfører alle spillernes tall.
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke