16. des
Reagerer: Tom Jacobsen reagerer sterkt på støyen rundt HamKam satsing på sine unge spillere.
Foto: Mattis Røhne
 
Tom J: - Klokt valg av HamKam
HamKam-legende Tom Jacobsen er ikke imponert over de siste dagers støy rundt valg av juniortrener, og mener det er frekt av foreldrene å engasjere seg i klubbens sportslige valg.

Publisert: 28.okt.2015 14.29
Oppdatert: 28.okt.2015 14.38

Tom Jacobsen har lang fartstid i klubben både som spiller og trener for en rekke lag, og han blir mektig provosert over bråket rundt klubbens valg av juniorsatsing.

- Endelig ønsker klubben å gjøre ting på "HamKam-måten" fra guttelaget og opp til A-laget. Og det som i utgangspunktet burde være en glad-sak, klarer ivrige foreldre på juniorlaget å gjøre til et problem og en sak som skal diskuteres både i foreldremøte, med klubbens ledelse, i media og på sosiale medier, sier Jacobsen.

LES HAS KOMMENTAR:  Må være tydeligere

Sportslig statsing

Den siste sesongen har Jacobsen vært engasjert som spillerutvikler for klubbens guttelag, og han ønsker ikke å diskutere enkelttrenere i denne saken.

- Det er helt underordnet. Klubben vil endre kursen litt og mener at det er mulig å utnytte klubbens ressurser på en bedre måte og samtidig sørge for at utviklingen av toppspillere blir enda bedre. Da er det både frekt og flaut at ei foreldregrppe skal uttale seg og problematisere dette, mener Jacobsen.

Pengestøtte

På et foreldremøte mandag kveld foreslo foreldrene på juniorlaget å betale hva det ville koste å beholde Erik Wettermark og Bjørn Brungot som trenere. Det forslaget har Jacobsen heller ikke veldig sans for.

- Foreldrene skal være bevisst hvilken rolle de skal spille. Om de har 100.000 kroner de ønsker å bruke på juniorlaget, kan de heller bruke de på treningsleir, kjøpe inn mer utstyr eller betale for busstransport til bortekamper. De skal derimot aldri uttale seg og bli tatt med på en diskusjon om klubbens strategiske og sportslige valg, slår den tidligere landslagsspillerern fast.

Riktig valg

- Mener du klubbens valg er korrekt med tanke på framtida?

- Ja!

Den meritterte treneren legger også til at han kan være villig til å bidra også på juniorsida - om klubben ønsker det.

- Om klubben mener jeg kan brukes til noe er jeg åpen for å diskutere det. For meg spiller det ingen rolle om juniortreneren heter Chris Twiddy eller Erik Wettermark. For meg er det langt viktgere at klubben nå vil endre på ting for å bli enda bedre. Det burde alle i HamKam juble for, og da blir jeg oppgitt når også et slik offensivt og godt valg blir til et problem, påstår Jacobsen.

- HamKam har presentert dette som tidenes satsing. Klarer de å innfri det?

- Det er helt opp til klubben, som sjølsagt vil få den midt i fleisen om det viser seg at dette er ord uten innhold. Men såpass må en klubb som HamKam både våge å si, og samtidig tåle å bli målt på i ettertid, sier Tom Jacobsen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke