16. des
1-0: Emil Dahle tråkker seg innover i FFK-feltet, og triller ballen inn i lengste hjørne.
 
Toppscorerne sikret viktige HamKam-poeng
Emil Dahle ogViktor Adebahr kniver om toppscorertittelen. I kveld skjøt de Kamma til 4.-plass.

Publisert: 20.okt.2013 17.29
Oppdatert: -

To lag i medvind møttes da Fredrikstad besøkte HamKam. På Briskeby ble imidlertid Fredrikstads rekke på åtte ubeseirede kamper brått brutt, da HamKam dominerte fra start til slutt, og fortjent vant 2-1.

HamKams formspiller nummer én, Emil Dahle, satte vakkert inn grønnbuksenes første mål etter 34 minutter.

– I dag er vi virkelig gode, men jeg synes vi har vært solide på hjemmebane i hele år, med et par unntak. Vi skulle kanskje scoret litt flere mål i dag, så det ikke hadde blitt spennende på slutten, oppsummerer Dahle, etter den overbevisende seieren.

Kamp om toppscorertittelen

Både Dahle og Adebahr sto med sju scoringer før kveldens kamp, og da Dahle la på til åttemål, merket moldenseren en endring i Adebahrs bevegelsesmønster.

– Jeg merka det etter at jeg scoret, at han var mye på løp, for å si det sånn. Han biterseg fast, han, men det er bra at det er konkurranse om å bli toppscorer iHamKam. Men det viktigste er at vi vinner, smiler Dahle etter seieren.

Ti minutter etter pause fikk Adebahr lønn for sin løpsvillighet, da han smekket inn 2-0 fra 20 meter. HamKams to toppscorere står dermed bokført med åtte nettkjenninger hver, før de avsluttende seriekampene mot Strømmen og Ranheim.

Kjemper om hjemmekamp

Robert Stene headet inn en redusering til 2-1 like før slutt, men HamKam tok uansett tre viktige poeng, og med fire poengs luke ned til lagene under streken, kan HamKam sikre kvalikplass allerede neste søndag. Emil Dahle håper på en topp fire-plassering og hjemmekamp i kvaliken.

– Vi har to tøffe kamper igjen, og desto høyere opp i kvaliken vi kommer, desto bedre er det. Å komme på en 3.– eller 4.-plass er gunstig, når vi er så gode hjemme, avslutter HamKams lekne venstrekant.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke