16. des
RÅD: Ole Anders Johannessen tror det er mulig å forebygge skader i fotball på en bedre måte. Her kikker han på en Ham-Kam-trening.
 
Tror det er mye å gå på
Ole Anders Johannessen synes han har lest for mange saker om skader i HamKam. Derfor har han konkrete forslag som han tror kan hjelpe.

Publisert: 21.apr.2008 08.31
Oppdatert: -

HAMAR: Ole Anders Johannessen kaller seg sjøl en ihuga HamKam-supporter og fotballfantast, samtidig som han har lang erfaring fra langrenn, både som løper og trener.

Han presiserer at dette utspillet ikke er ment som kritikk, men et innlegg i debatten.
Og han engasjerer seg fordi det har vært lite fokus på temaet rundt om i fotball-Norge.
Han mener HamKam passer bra som eksempel.

Restitusjon viktig
- Hvorfor er det så mange skader? Det prates veldig mye om det. Det å si at banen på Børstad er for dårlig, synes jeg er for lettvint. Jeg mener at det er trenernes ansvar å legge til rette ut fra forholdene. Hvorfor ikke avlaste med noen treninger på en grusbane? Jeg er klar over at de ikke spiller kamper på grus, men hvis det hjelper for å unngå skader, kan det være et alternativ. Det er mye muskulært trøbbel og lyskeproblemer. Det skyldes ofte overbelastning og ensidighet. Jeg tror ikke skifte fra kunstgras til gras og omvendt betyr så mye.

Restitusjon er et viktig stikkord, mener langrennstreneren, som blant annet jobber med John Anders Gaustad.
- Jeg tror mange bommer fordi de har for tette økter samme dagen. Nok hvile mellom øktene er utrolig viktig. Dra heller dagen ut noen timer, sier han, og fortsetter:

Tøff belastning
- Spillsituasjoner i fotball er utrolig tøft for muskulaturen. Derfor er restitusjon spesielt viktig.

Han tror også på et samspill mellom trener og spiller i forhold til ærlighet og ydmykhet.
Også når det gjelder til skader.
- Hver spiller må ta ansvar for egen utvikling. Det gjelder også i fotball, og jeg tror mange har mye å gå på. Det er snakk om å være ærlig mot seg sjøl. Det må også en langrennsløper være. Trener og spiller må være ærlige og ydmyke. Er det trøbbel, så er det trøbbel. Spillerne er naturlig nok giret på å spille, og da kan skadebehandling bli dyttet ned på prioriteringslista, sier Johannessen, og fortsetter:

Ikke starte for tidlig
- Det gjelder å ha is i magen, og ikke starte opp igjen for tidlig etter skade. Nå har HamKam en så bred stall, at det er mulig å være tålmodig.

Ole Anders Johannessen er også opptatt av oppvarming.
- Det er utrolig viktig, og der synes jeg HamKam er blitt flinkere, sier den fotballinteresserte langrennstreneren, som igjen vil presisere at han kun vil at HamKam skal prestere.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke