23. jul
SLUTTSPURT: Thomas Berntsen (lille bildet) tror Tore Andreas Gundersen & co. må ta ti poeng på de siste fem kampene for å klare en kvalikplass.
 
Tror HamKam må ha ti poeng til
Thomas Berntsen følger 1. divisjon tett for TV2, og tror HamKam må ta 10 av 15 poeng i sluttspurten for å klare en kvalikplass.

Publisert: 04.okt.2013 04:13
Oppdatert: -

Berntsen tror dagens topp fire på tabellen, med Bodø/Glimt, Stabæk, Hødd og Ranheim, også blir topp fire etter siste serierunde 3. november.

- Toppnivået er høyt

- Med bakgrunn i dagens poengsummer og hvem disse lagene møter i de fem siste kampene, tror jeg det blir slik, men det er ikke sikkert det blir i den rekkefølgen. Det betyr i tilfelle at det er to plasser å kjempe om. Jeg tror HamKam må ha ti poeng på de fem siste kampene for å klare kvalik. De er avhengige av en veldig bra innspurt, slik jeg ser det nå. Men de er offensive i tankegangen, og har vist potensial, sier Berntsen, og fortsetter:
- Toppnivået til HamKam er veldig høyt. Hadde de klart å holde det nivået jevnt, så hadde det vært godt nok til direkte opprykk, og klarer de å stabilisere det nivået i sluttspurten, kan de klare en kvalikplass. Det er utrolig små marginer i denne ligaen. Hadde HamKam hatt fire poeng til, ville de vært favoritter til en kvalikplass.

Savner stabilitet

- Stabiliteten har ikke vært bra. De har mistet mange poeng mot bunnlagene. Det samme har Sandefjord, så Kamma er ikke alene om det.
TV2-eksperten har lagt merke til noen konkrete ting som han mener har gjort at HamKam ikke ligger høyere på tabellen:
- Tore Andreas Gundersen har ikke levert som han gjorde forrige sesong. Det har vært noe sjukdom inne i bildet som kan forklare noe av det. Men HamKam mangler en spiss som leverer scoringer jevnt. Keeper Lars Øvernes hadde noen fantastiske redninger i starten av sesongen, men har ikke vært en matchvinner over tid. Det har andre keepere vært, som Andreas Lie i Hødd, Even Barli i Ranheim og Anders Kristiansen i Bryne.

De siste kampene

HamKam har igjen Kristiansund (hjemme), Ullensaker/Kisa (borte), Fredrikstad (hjemme), Strømmen (borte) og Ranheim (hjemme).
- Slik jeg ser det har HamKam et relativt vanskelig program igjen, men som jeg sa: De har vist potensial, sier Thomas Berntsen.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke