22. jul
STOR JUBEL-SJANSE: Fotballekspert Jørgen Tjærnås tror Chris Twiddy og Kevin Knappen, her avbildet mot Brumunddal for noen uker siden, vil juble for opprykk etter sesongen.FOTO: FREDRIK OLASTUEN
 
Tror ikke Kamma feiler
Fotballekspert Jørgen Tjærnås mener HamKam feiler stort om de ikke lykkes med å rykke opp.

Publisert: 21.aug.2017 17:47
Oppdatert: 22.aug.2017 09:23

Jørgen Tjærnås jobber som ekspert med ansvar for breddefotball hos spillselskapet NordicBet. Der følger han 2. divisjon tettere enn de aller fleste.

HA-sporten fikk eksperten til å vurdere opprykksduellen mellom HamKam og Alta.

Overlegne Kamma

Han mener de grønne og hvite må skli på noen voldsomme bananskall for å ikke spille OBOS-liga neste sesong.

– Jeg gir HamKam 80 prosent sjanse og Alta 20 prosent etter det som skjedde i helga, sier Jørgen Tjærnås.

– Alle har ment ganske lenge nå at HamKam er store favoritter til å rykke opp. Kevin Knappen og HamKam har hentet spillere på en helt annen hylle enn motstanderne de siste ni månedene. Dersom de ikke rykker opp så vil det være å mislykkes stort, sier fotballeksperten.

I sommer har Alta hentet HamKam-kjenningen Aziz Idris og kroatiske Srdan Vidakovic, mens HamKam har hentet Markus Naglestad, Jacob Egeris og Håvard Haugen Dalseth.

– Også her må jeg si HamKam er vinneren, sier Tjærnås, og utdyper:

– Mens Kamma har hentet kvalitetsspillere som vil forsterke laget, har Altas signeringer sørget for økt bredde. De økonomiske forskjellene blir tydelige.

Han har fulgt Haugen Dalseth tett i Follo og mener HamKam gjør en god signering.

– Selv om Haugen Dalseth nok ikke vil spille fast i HamKam, så hadde han kommet til å ha gjort det i nesten alle andre 2. divisjonsklubber.

Imponerte mot GroruD

Alta har seks poeng opp til HamKam etter tapet mot Nybergsund i helga. Tre runder før slutt møtes lagene til det som blir en viktig kamp. Tjærnås mener finnmarkingenes lille mulighet ligger i den kampen.

– Der er Alta nødt til å vinne, og da kan opprykksracet bli mer spennende. En annen ting som kan spille inn er at HamKam har tøffere kampprogram framover, og dessuten én hjemmekamp mindre enn Alta.

Kevin Knappens grønn-hvite gutter imponerte med hele 7-0 borte mot Grorud i helga, mens Alta som nevnt gikk på en smell, og tapte 0-1 mot Nybergsund borte.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
EKSPERT: Jørgen Tjærnås.
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke