21. jun
Smågutter: HamKams smågutter vant på myntkast! Bak fra v.: Emil Soleim, Sivert Sandermoen, Carl Normann, Sigurd Riise, Leander Eiring, Martin Ø. Petersen, Kristian Fredriksberg. Foran fra v.: Simon Joo Kløvstad, Philip Rønningen, Martin Kamp, Brik Boufous, Alexander Brandstrup.
 
Tror mange blir A-lagsspillere
Chris Twiddy gledet seg over at HamKam-lag vant tre av fem finaler i Briskebyturneringa, og mener mange av spillerne bør bli gode nok for A-laget i årene som kommer.

Publisert: 10.jun.2014 04:00
Oppdatert: 10.jun.2014 03:59

Guttelaget født 1998-99 snudde sin finale mot Eidskog og vant 3-2. HamKam G14 vant komfortabelt 5-1 i finalen mot Hauketo, mens de 2001-fødte vant på myntkast etter 2-2 etter ekstraomganger mot Frogner.

- Veldig morsomt, og det er bra for klubben at vi er med og kjemper i alle aldersklasser, sier leder for spillerutvikling i HamKam, Chris Twiddy.

Flere med a-lagspotensial

Twiddy jobber med og ser disse lagene hver dag og har god oversikt. Han lot seg imponere ikke bare av resultatene, men også spillet som lå bak.

- Spesielt 2001 og 2000-laget spilte godt synes jeg. De prøver å spille på en bevisst måte med mye pasninger og stor ballbesittelse. De spilte bra fotball, og det er vel så viktig som resultatene for oss som jobber for å utvikle spillerne, sier Twiddy.

Han ser stort potensial i mange av guttene som vant finalene.

Twiddy er sikker på at han i framtiden vil se flere spillere fra dagens gutt- og småguttelaget representere A-laget i framtiden.

- Vi har veldig mange spennende spillere nå. Jeg ser for meg at tre-fire fra hvert årskull kan bli a-lagsspillere. Det gror veldig godt nå, sier han.

Sønn av Ståle, Markus Solbakken, var blant talentene som imponerte. I finalekampen mot Hauketo vartet han blant annet opp med to klassescoringer. Sammen med Luca Taouss Sveen gjorde han Hauketo underlegne på midtbanen.

Sebastian Pedersen har allerede prøvd seg på G15-landslaget, og viste hvorfor i semifinalen mot Drøbak/Frogn da han scoret alle tre HamKams mål i 3-2-seieren.

Gleder seg over Wang

Fra høsten 2015 etablerer WANG skole i Hamar.

- Det er fantastisk for oss at WANG etablerer skole i Hamar, mener Twiddy, som har stor tro på å få til et godt samarbeid WANG og HamKam.

- Det vil hjelpe enorm i forhold til at vi kan tiltrekke oss spillere fra andre kommuner. Så er det snakk om at trenere fra HamKam vil være på skolen i tillegg. Det skal samarbeides tett mellom skolen og klubben, sier Twiddy, og legger til.

- Det blir et unikt tilbud for å få samkjørt skolegangen med fotballen. Helt klart.

Fornøyd turneringsleder

HamKams daglige leder, Anders Langset, var strålende fornøyd med turneringens gang.

- Vi er strålende fornøyd etter en kjempehelg der alt har gått på skinner. Det kunne knapt gått bedre, sier Langset, og legger til:

- Av i alt 12-13 millioner kroner i omsetting så kommer 3,5 av de fra Briskebyturneringen, som landets største helgeturnering. Vi har ambisjon om å være best i Norge til å arrangere turneringer, Det jobber vi også knallhardt for å være, sier han, som også er turneringsleder.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke