23. okt
BALLSPILL: Lars Bjelvin i Eidsiva (fra venstre) og HamKams Roger Nyborg og Remo Sjonfjell tror på stor publikumsoppslutning når seriepremièren blir gratis for tilskuerne.Foto: Trond Lillebo
 
Tror på over 5.000 tilskuere
- Dette er unikt. Det er mange som ikke våger det. Men vi gjør det, sier HamKams Remo Sjonfjell.

Publisert: 18.mar.2014 04:13
Oppdatert: -

Hamar
Den entusiastiske Sjonfjell er kommunikasjonsansvarlig i HamKam, og tenker ikke engang tanken på at han tar munnen for full når han tror det kommer over 5.000 tilskuere på serieåpningen i 1. divisjon mellom HamKam og Hødd mandag 7. april.
Inngangsbilletten er nemlig gratis og betales av Eidsiva.
- I fjor var det 5.126 inne i tilsvarende kamp mot Elverum. Jeg tror det vil komme over 5.200 nå. Vi inviterer til fotballfest, og vil motbevise at mandag er en dårlig fotballdag. Og husk: Fotball er best på stadion, sier Sjonfjell, som naturligvis vet at kampen også sendes på tv.
- Det er ikke mange som våger å åpne serien med gratiskamp, men vi jobber for å få tilbake entusiasmen, sier Sjonfjell.

Vil by på toppfotball

Lars Bjelvin, som er leder av merkevareavdelingen i Eidsiva ønsker ikke å gå ut med hva de betaler for kampen. Ei heller hvor mye penger selskapet bruker på HamKam.
- Vi har nærmere 200 avtaler med idrett og kultur. Nærmere 20 av disse er såkalte fyrtårnavtaler, og HamKam er en av disse, sier Bjelvin.
- Hva koster kampen?
- Vi går ikke ut med summer, men Eidsiva har regulert denne kampen inn i samarbeidsavtalen vår med HamKam, og i år har vi ønsket å jobbe mer opp mot ett fellesprosjekt. HamKam er det eneste toppfotballaget i Innlandet, og denne gangen ønsket vi å sette toppfotballen i Innlandet på kartet, sier Bjelvin.

Opp 250.000 kroner

HamKam har i år budsjettert med en økning på 250.000 kroner i publikumsinntekter. Klubben opererer med samme antall tilskuere som i 2013, men en økning på honnørbilletter fra 50 til 100 kroner utgjør en pluss på 250.000 kroner i løpet av 15 kamper.
I 2012-sesongen var publikumsbudsjettet på vel tre millioner kroner. Dette ble nesten halvert i fjorårets budsjett da HamKam satte ned billettprisene.
- Vi klarte nesten budsjettet på 1,7 millioner kroner, men antall tilskuere i fjor økte i snitt fra 1.321 til 1.924.
- I år har vi ambisjoner om å komme over 2.000 tilskuere i snitt, og med en positiv opplevelse mot Hødd har jeg tro på at vi skal makte det, sier Martinsen.
Når det gjelder sesongkort, er salget ganske likt som i fjor, sier Sjonfjell. Det vil si om lag 300 til privatpersoner.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke