23. okt
MATCHVINNER: Tobias Ødegård (nummer fire fra høyre) scoret det avgjørende målet mot Stjørdals-Blink og jublet med lagkameratene etter kampen. Nå spiller han for sin egen framtid i HamKam.
 
Usikker på framtiden
Tobias Ødegård kriget inn tre HamKam-poeng i går. Nå kriger han for å få fortsette i klubben, som han har blitt glad i.

Publisert: 22.aug.2016 08:40
Oppdatert: 22.aug.2016 08:46

Sjansene haglet i Stjørdal lørdag, men det så ut til å bli nok en kamp der effektiviteten skulle lage en stor og stygg ripe i HamKam-lakken.

Helt til Tobias Ødegård raget høyt i lufta på dødball og headet inn tre poeng for grønnbuksene.

Neste sesong står han uten kontrakt. Jobben har allerede startet for å sikre framtiden, som han innrømmer er usikker.

– Spiller for framtiden

– Jeg stortrives både i Hamar og i HamKam og fortsetter mer enn gjerne i klubben neste år, sier Tobias Ødegård, som mener han har hatt en del stang ut de siste to årene.

– Jeg har vært mye skadet begge sesongene, og det har vært ødeleggende. Man rekker liksom aldri å komme i flyten, for de siste sesongene har jeg kanskje måtte stå over ti kamper i året. Det er ikke ideelt. Jeg spiller helt klart for min framtid i klubben nå, sier Ødegård.

Midtstopperen føler seg god nok til å fortsette i klubben.

– De siste kampene har jeg vært «in the zone», og da får jeg vist meg selv og hva jeg er god for. Jeg vet jeg er god, sier han.

Ingen avgjørelse ennå

HamKam-trener Kevin Knappen gir ingen garantier, men sier samtidig at Ødegårds muligheter for å fortsette i klubben er gode.

– Alle som er i stallen nå, er høyaktuelle for neste sesong. Jeg regner med alle spillerne også til 2017-sesongen. Evalueringen av hver enkelt vil jeg ikke kommentere noe mer enn at det ikke er tatt noen avgjørelse ennå, sier treneren.

Denne sesongen har Bærum-gutten vært inn og ut av laget, og unggutten Marius Bratberg Lund har gjort en god figur. Treneren mener Ødegård hadde spilt, hvis det ikke var for skader.

– Han har vært ut og inn på grunn av skadene, sier Knappen.

Sliteseier

Selv om HamKam var det beste laget lørdag, fikk Stjørdals-Blink mange enorme målsjanser. Bakerst sto Emil Holst en meget god kamp og reddet HamKam opptil flere ganger.

– Emil var god og hadde en matchvinnerredning blant annet. Spesielt i andreomgang var vi bra, men det er mer å gå på, sier Knappen.

Saihou Jagne brant mange gode sjanser, blant annet alene med keeper i andreomgang.

– Vi må bli mer effektive foran mål. Her, som mot både Elverum og Tynset, burde vi scoret mange flere mål, sier Kevin Knappen etter 1-0-seieren.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
FORNØYD: Kevin Knappen var fornøyd med tre poeng mot Stjørdals-Blink.
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke