24. jun
KREATIV: Ante Vitaic, her i duell med Srdjan Urosevic, er en kreativ midtbanespiller. Han håper på kontrakt i HamKam.
 
Usikre på Vitaic
I dag reiser Ante Vitaic hjem til Kroatia etter å ha vist seg fram på trening i nesten en uke. Spørsmålet er om han står for de kvalitetene HamKam er ute etter i forhold til å beholde plassen i Eliteserien.

Publisert: 24.jul.2008 06:00
Oppdatert: -
HAMAR: På gårsdagens trening arrangerte HamKam en kampsituasjon for å ta en siste kikk på den kroatiske midtbanespilleren Ante Vitaic.

I spill elleve mot elleve var 26-åringen en av få som skapte noe offensivt, med presise stikkere gjennom motstanderlagets pressledd.
Spesielt en gang viste han klasse. Han var nede foran egen boks og vant en duell med Srdjan Urosevic, før han spilte til høyreback Arnar Førsund og fikk ballen tilbake på midten. Vitaic vendte opp og satte fart på med et fint driv, før han spilte en perfekt gjennombruddspasning til Roman Kienast, som var alene med keeper få sekunder etter at ballen ble gjenvunnet.

Rett type nå?
Arne Erlandsen er tilbakeholden i forhold til om det blir kontrakt på kroaten, eller ikke.

- Det er som jeg har sagt før, det er en bra fotballspiller. Men det er også andre ting som skal på plass. Vi tar en avgjørelse om kort tid, sier Erlandsen.
Etter det HA-sporten erfarer, er det usikkerhet om hvorvidt Vitaic er rett type for HamKam i forhold til tabellsituasjonen, som taler imot en overgang.
Begrunnelsen skal være at kroatens kvaliteter skal være for like kvalitetene til Jan Michaelsen og Markus Ringberg, og om han besitter den krigermentaliteten som skal til for å dra klubben ut av den vanskelige perioden.
HA-sporten vet at meningene omkring den problemstillingen er delte.
I tillegg bidrar usikkerhet i forhold til hvor lang tid Vitaic trenger før han er i toppform, ettersom det er to måneder siden sist han spilte kamp, til at HamKam ennå ikke har tatt en avgjørelse.

Vil bidra til mer spill
Vitaic selv mener han er mannen som kan hjelpe HamKam til å berge plassen.

- Jeg tror jeg er rett mann. Jeg har kvaliteter HamKam kan få god bruk for, sier Vitaic, som så Tromsø-HamKam på tv. Han har også en mening om hva klubben gjør feil.
- 1. omgang var bra. Men spillerne så ut som de var redde for å tape, og spilte ballen bare i lufta etter pause. De må våge å spille mer langs bakken og holde den mer i laget.
- Det er jeg bra på, smiler han beskjedent.
Han tror heller ikke han vil ha noen problemer med å takle overgangen til den fysiske spillestilen i Norge.
- Vi har mange tøffe dueller hjemme i Kroatia også. Jeg er en toveisspiller, som ikke vil ha noen problemer med å bite fra meg defensivt.

Tilbud i Kroatia
Vitaic forteller at signalene han har fått fra Arne Erlandsen er positive.

- Han sa at jeg har gjort et godt inntrykk. De skal snakke sammen, og så skal de kontakte agenten min. Jeg håper jo på at de vil ha meg, for jeg vil veldig gjerne spille for HamKam, selv om klubben risikerer å rykke ned.
Men han vet at det er få prøvespillere som får kontrakt etter sine opphold.
- Vanligvis er det nok 60 prosent sjanse for at man blir sendt hjem uten resultat. Jeg vil bli her, det hadde gjort meg glad. Men jeg vet at det er klubber i den øverste divisjonen i Kroatia som gjerne vil ha meg. Så det er ingen krise, selv om jeg gjerne vil prøve meg i utlandet, sier Vitaic, som i dag reiser hjem til Kroatia for å avvente en avgjørelse fra HamKam.
- Vil de ha meg, er jeg tilbake på en dag eller to, smiler den skuddvillige midtbanemannen.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke