buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
22. okt
KRIGER: Ivar Sollie Rønning og HamKam kjemper om opprykk, men også om å få folk til Briskeby. Her er angrepsspilleren avbildet i duell mot Raufoss søndag.FOTO: FREDRIK OLASTUEN
 
Verre å vinne publikums hjerter enn å rykke opp
God sesong: Tap mot Raufoss, men HamKam har scoret fine mål i år, fintet motstanderne, er på vei mot opprykk og utvikler egne talenter. Hva mer kan vi kreve?

Publisert: 11.sep.2017 06:16
Oppdatert: 11.sep.2017 06:30

Teoretisk kan selvsagt HamKams opprykk til 1. divisjon glippe. Alta er seks poeng bak, og det er fortsatt 18 poeng å spille om, men HamKam tåler tapet mot Raufoss. Opprykket skal ikke glippe nå, selv om det blir litt mer nerver igjen etter dette tapet.

Opprykk var også målet, men jeg tror folk flest føler at det skulle bare mangle at de ikke lykkes med de ressursene og de mulighetene klubben har hatt i år. Så da nøyer mange seg med bare å være passe fornøyde. De løper i hvert fall ikke ned Briskeby for å se et lag i medgang og framgang.

Hadde laget derimot var dømt nord og ned og vunnet; da hadde nok pipa hatt en annen låt. Da hadde folk nikket, klappet og jublet. Nå vinner de jo bare akkurat som alle mente de burde.

Folk bryr seg lite om at det satses, trenes og investeres i Alta også, at Tom Nordlie har tilfang av Oslos største talenter i Skeid og at Raufoss gjerne vil tilbake til 1. divisjon de også.

Det er en realitet HamKam bare må leve med.

2. divisjon holder ikke

I overgangsvinduet hentet HamKam meget spennende Markus Naglestad. En spiss som scorer før andre tenker at muligheten er der. En skulle tro at det fristet å møte opp på Briskeby for å se en slik spiller, men når ikke engang 1.000 tilskuere vil få med seg at Naglestad og topplaget HamKam feier banen med motstanderne, forstår vi at omgivelsene ikke gir HamKam noe gratis.

At det er 2. divisjon forklarer noe, men jeg tror HamKam må avfinne seg med at konkurransesituasjonen om publikum har endret seg veldig. Og selv om det jobbes med omdømmebyggingen, er det langt til mål.

Klubben er heller ikke nummer én i byen lenger. Hockeyen er suveren nå. Det ventes 6.000 tilskuere i CC Amfi tirsdag. Det er en vei igjen dit for HamKam, selv om det blir opprykk.

Utvikler spillere

For Briskeby-klubben er det likevel bare å krumme nakken og jobbe på videre. De har gjort mye riktig i år. Kevin Knappen har fått mer orden på det defensive i HamKam, enn det har vært på mange, mange år.

De har rykket fra konkurrentene, de har hentet gode forsterkninger og de utvikler unge, egne talenter. Nå har de landslagsspillere på G15, G16, G17 og G18 og interkretslaget er blant Østlandets beste.

På A-laget har Markus Solbakken, Nico Mickelson og Simen Bolkan Nordli spilt seg inn på landets beste 2. divisjonslag, så de som mener at HamKam ikke driver god talentutvikling bør tenke seg om en gang til. De unge som er der nå, og som gjør den ekstra jobben selv som kreves, har god utvikling. Hvis jeg skal pirke på noe, må det være at Sander Eng Strand, som er landslagskaptein på G16, burde fått noen flere A-lagsinnhopp i kamper som HamKam har kontrollert.

Bedre enn KIL og Elverum

Selv om 2. divisjon ikke er noe som trekker folk til Briskeby, har det vært en perfekt arena for disse unge spillerne. Som 1. divisjon blir det neste år. Da må både HamKam, og ikke minst de unge spillerne, ta enda et steg.

Sportslig tror jeg HamKam allerede nå holder brukbart 1. divisjonsnivå. Defensivt er de bedre enn Kongsvinger og jeg kan ikke se at Elverum skal ha et bedre lag enn Kamma nå. Heller litt dårligere.

Det ble hentet flere gode forsterkninger før denne sesongen som vil bidra godt neste år også. Ruben Alegre var et scoop. Det samme må vi kunne si at Lukasz Jarosinski var. HamKam har savnet en solid sisteskanse, og polakken reddet en del poeng særlig i starten av denne sesongen.

Trenger en midtbanespiller

Markus Naglestad har sørget for at grønnbuksene tok seg opp i scoringsprotokollen. Utfordringen til Knappen nå må bli å utvikle det offensive spillet. Der er det mer å gå på.

Alle ønsker selvsagt at Naglestad fortsetter i HamKam også neste år. I tillegg er det behov for en skikkelig god sentral midtbanespiller. I år har Truls Jevne Hagen og Markus Solbakken gjort den jobben stort sett bra. Solbakken vil og må ta ytterligere steg neste år, mens Hagen neppe vil utvikle seg veldig mye. Han har vært stabil og bra for det meste i år, men i 1. divisjon tror jeg HamKam må legge lista enda høyere i denne posisjonen. Jevne Hagen vil uansett få en viktig rolle i laget med allsidigheten sin.

I tillegg bør det vurderes om det skal hentes en midtstopper til som er i nærheten eliteserienivå. Og Petter Vaagan Moen må jobbe knallhardt for å finne tilbake til sitt høyeste nivå.

Da nærmer vi oss et lag som er klar for enda litt mer enn å berge plassen i 1. divisjon. Forskjellen er ikke større enn at HamKam da kan utfordre om kvalikplassene i 2018 – som er året da klubben fyller 100 år.

Da kommer nok også folk i enda større grad til Briskeby.

Det er noe som heter at du får det publikumet du fortjener, men denne miksen av spennende matchvinnere og egenproduserte lokale talenter og god lagorganisering gleder.

Og er verdt å ta en titt på.

Det er fortsatt noen sjanser igjen i høst.

Og opprykk blir det.

Men litt ekstra hjelp av publikum skader jo ikke.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat