10. des
Var god: Emil Sildnes viste lovende takter i årets første treningskamp. Nå håper han å etablere seg som nøkkelspiller i HamKams 2014-versjon. FOTO: Mikkel Torpen Hokstad
 
Vil bli nøkkelspiller
- Vi har ventet på ham en stund, sier trener Skogheim. Da HamKam vant 1-0 på Jessheim, viste Emil Sildnes at 2014 endelig kan bli hans år.

Publisert: 01.feb.2014 04.13
Oppdatert: -

Jessheim: For sesong etter sesong har Vegard Skogheim og HamKam-fansen håpet på at stortalentet Emil Sildnes skal nå sitt makspotensial. Til nå har det blitt med nesten-sesonger for 21-åringen fra Hamar.

Da Ull/Kisa i går ble slått 1-0 i årets aller første HamKam-kamp, viste «Silda» at han har brukt vinteren godt. Unggutten har tatt store steg, og håper å slå ut i full blomst i år.

- Jeg har vært god på trening, og tør å slå meg mer løs nå enn tidligere. Nå tør jeg å ta tak. I tillegg har jeg blitt raskere i vinter, forteller Sildnes, som satte fart på HamKams offensiv, da han kom inn ved sidebyttet på Jessheim.

Selv om drømmerollen er hengende spiss, trivdes Sildnes godt på høyrekanten fredag.

- Jeg er god én mot én i angrep, og må bruke det mest mulig. Det får jeg gjort på kanten, smiler HamKam-spilleren, som har et klart personlig mål for sesongen.

- Jeg vil bli en nøkkelspiller for HamKam, sier Sildnes bestemt.

Sjefen er enig

HamKam-trener Vegard Skogheim skriver under på at Sildnes har forbedret seg i vinter.

- Han har tatt steg. Nå er han trygg med ball og kjappere i steget. Vi har ventet på ham en stund, så jeg håper han blomstrer denne sesongen, sier Kamma-sjefen, som er fornøyd med det meste etter seieren på Jessheim.

- Dette var en bra start på den nye sesongen. Vi gjør en bra innsats, og presser dem aggressivt og godt. Vi har en del å gå på i etablert angrep, men det er ikke så rart med så mange nye spillere og juniorer på banen. I dag produserer vi nesten et tosifret antall sjanser, og vi burde vunnet med flere mål, oppsummerer Skogheim.

Kampens eneste scoring kom etter bare tre minutter, da Viktor Adebahr gjentok bedriften fra i fjor vår, og senket gamle lagkamerater. HamKam produserte sjanser nok til å vinne stort, men Tore Andreas Gundersen & co. slet med å finne nettmaskene.

Mange nye

I tillegg til prøvespilleren Kenneth Di Vita Jensen, fikk nysigneringene Christophe Psyché og Magnus Sylling Olsen vise seg fram mot Ull/Kisa. Også juniorene Torgeir Strand Osmo, Christian Wirstad, Kristian Eriksen og Henrik Lehne Olsen fikk 45 minutter hver.

- Mange viser seg fram i dag, blant annet unggutta. Christophe var solid i forsvar, men gjorde noen rare valg med ball. Sylling er en tilvekst, og han viser det i dag, avslutter Skogheim.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke