19. jun
FORTSETTER: Tore Andreas Gundersen er en av ti spillere som Vegard Skogheim har klar for fortsettelse i HamKam.Foto: Rune Steen Hansen
 
Vil hente tre etablerte ledertyper
Tre etab­ler­te ledertyper, som kan være med og ut­vik­le HamKams unge spil­le­re, står øverst på Ve­gard Skogheims øns­ke­lis­te for­an nes­te se­song.

Publisert: 19.okt.2013 04:13
Oppdatert: -

Hamar
Samtidig som HamKam jager kvalifiseringsspill og eventuelt opprykk, er Vegard Skogheim godt i gang med å planlegge 2014-sesongen. Lars Øvernes (2 år), Emil Holst (3), Truls Jevne Hagen (2), John Anders Rise (2) Håkon Aalmen (3), Fredrik Sjølstad (3), Kristoffer Hagen (1), Viktor Adebahr (1), Tore Andreas Gundersen (2) og Daniel Bekkevold (2) er alle med videre.
I tillegg har Vegard Skogheim akkurat startet forhandlinger med Vegar Bjerke, Emil Sildnes, Aziz Idris, Emil Dale og Anders Nedrebø, og av de lokale spillerne håper Skogheim å ha på plass Bjerke og Sildnes så fort som mulig.
- Vi har begynt med de lokale spillerne, og landet noen av dem, men dette fortsetter i tiden framover.
- Kontraktsforhandlingene virker ikke forstyrrende i serieinnspurten?
- Nei, det er en del av jobben, og noen ganger kan det også virke triggende på spillerne. mener HamKam-treneren.

Jakter på ledertyper

Når Skogheim skal legge fram sine ønsker for HamKam-styret, har han satt tre rutinerte spillere øverst på behovslista.
- Jeg ser etter etablerte ledertyper, som også kan være med på å utvikle våre egne, unge spillere, sier Skogheim.
- Vi gjør veldig mye riktig, og vi opplever at spillere utenfra bruker HamKam som et springbrett. Bare ta en spiller som Oddbjørn Lie. Han kom hit som et talent og har utviklet seg slik at han går til Aalesund etter sesongen. Det er bra reklame for oss, men for å si det slik, så skulle jeg ønske det var Håkon Aalmen som var i samme situasjon. At vi lager toppspillere av våre egne, og at spillerne ser at de har utviklingsmuligheter i HamKam.
- I stedet for å utvikle en 19-åring utenfra, skal vi hente etablerte folk. Jeg tenker typer som Peter Sørensen - en spiller som også var delaktig i Petter Vaagan Moens utvikling. Rutinerte ledertypene er viktige sammen med unge talenter. Jeg ser jo at dette også er et økonomisk spørsmål, men dette kommer vil til å legge fram for styret, sier Skogheim, som ser for seg en rutinert spiller i hver lagdel. Og da snakker han om spillere som er nærmere 30 år.

Flinke på kontrakter

- Jeg tror dette er viktig for HamKam for å komme videre som lag. Men vi skal ikke bare være en utviklingsanstalt. Vi må være flinke og ha de unge spillerne på langtidskontrakter, og derfor har vi nå i første rekke jobbet mest med å forlenge kontraktsforholdene med de unge lokale spillerne.
- Jobber du alternativt med spillere og kontrakter nå som det er uvisst hvilke liga HamKam spiller i neste sesong?
- Nei, de vi signerer er uavhengig av om det er Tippeliga eller Adeccoliga. Uansett må vi ha inn mer rutine i laget.

Agenter som jobber

- Har du noen eldre, rutinerte spillere i kikkerten?
- Nei, så langt har vi ikke kommet. Vi har bare sett på hva slags profiler vi trenger, men vi har folk som jobber for oss. Dette er også spillere som vi ikke trenger å ha på plass ennå. Vi har god tid på oss, sier Skogheim.
Han håper også det kan bli mulig å legge opp et budsjett der det er handlingsrom i overgangsvinduet neste sommer.
- I sommer kunne vi hente Ole Amund Sveen fordi Erik Tønne gikk til Sandnes Ulf. Neste år håper jeg vi kan ha muligheter til å forsterke hvis det er nødvendig, sier Skogheim.
 

 
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke