10. des
SKUFFET: Petter Vaagan Moen fortviler etter å ha satt ballen like til side for mål under cupkampen mot Nybergsund. FOTO: Fredrik Olastuen
 
Vil ikke skylde på akillesen
Etter fem seriekamper står Petter Vaagan Moen (33) med tre målgivende pasninger. Det er langt ifra godt nok, mener han.

Publisert: 18.mai.2017 06.14
Oppdatert: 18.mai.2017 06.58

Petter Vaagan Moen har hatt en varierende start på sesongen, etter comebacket i Kamma-trøya.

I den første seriekampen mot Asker bidro han med to målgivende pasninger, men etter det har det gått tregere.

– Jeg har ikke fått ut i nærheten av det jeg kan, føler jeg. Jeg har tre målgivende på fem kamper, så det er ikke bra, forteller en selvkritisk Vaagan Moen.

Dersom han også hadde stått med to scoringer i tillegg, hadde han heller ikke vært fornøyd med egne prestasjoner så langt, forteller 33-åringen, som forstår at folk har høye forventninger til ham.

Forventer mye 

Men den som stiller høyest krav til Vaagan Moen, er han selv.

– Jeg skal levere mye bedre enn jeg har gjort. Det er det ingen tvil om. Jeg forstår at folk stiller krav om det, det er derfor jeg er her og det er det jeg forventer av meg selv, også. Det er helt fair, sier han.

HamKam-trener Kevin Knappen ønsker ikke å diskutere enkeltspilleres prestasjoner, men han forteller på generelt grunnlag at det er flere spillere som ikke har prestert opp mot det nivået de kan forvente. Han mener imidlertid at Vaagan Moen er en spiller som bør prege kampene i 2. divisjon.

– Ja, det må vi forvente. Vi vet jo hva flere her er kapable til, så vi skal klare å få alle til det nivået.

Søndag fikk han se en Vaagan Moen som ikke klarte å prege oppgjøret mot Kjelsås i stor grad, og som fikk en treer på HA-børsen.

Så langt denne sesongen har Vaagan Moen spilt ute på høyrekanten. Knappen ønsker nemlig kantspillere som trekker innover i banen og kan avslutte, og som har relativt frie roller.

Enn så lenge forteller Knappen at det ikke er aktuelt å skyve Vaagan Moen over på venstresiden, slik at han kan bruke spisskompetansen sin, nemlig innlegg servert av den giftige venstrefoten.

– På den måten vi spiller på, så synes jeg det har fungert bra. Vi har 10–1 i målforskjell og vi får dekket høyt i banen. Men Petter er en spiller, som et par andre, som kan spille i andre posisjoner. Vi må prøve å sette det som er best for laget, å ha de 11 på banen som har størst mulighet til å ta poeng, forteller Knappen.

vond akilles

En av grunnene til at Vaagan Moen ikke har klart å prestere opp mot sitt fulle potensial, er en vond akilles. Veteranen har slitt med smerter i flere uker.

– Den er ikke helt topp, men vi får bare se hvor lenge den holder. Vi trener den opp nå, og det føles litt bedre nå den uka her, sier Vaagan Moen.

33-åringen har tidligere operert akillesen i venstrebeinet, men det er den høyre han nå sliter med.

Den siste uken har imidlertid smertene blitt noe mindre, og mot Kjelsås søndag klarte han å fullføre 90 minutter.

Selv om han har slitt med smerter, vil han ikke bruke det som noen unnskyldning.

– Det har plaget meg, men det er ingen unnskyldning. Jeg har spilt hver kamp, og er man klar til å spille, så skal man levere.

Nå trener han styrke for å bygge opp igjen akillesen. Dersom det ikke hjelper, kan et inngrep være aktuelt.

– Vi har diskutert inngrep, hvis det ikke ble bedring. Men nå er det veldig mye bedre, og da tror jeg Magnus (Nilsen, fysioterapeut, journ.anm.) og Petter også vil si at så lenge det er bedring og går rette veien, så er det lite sannsynlig med inngrep, sier Knappen.

Selv ønsker ikke Vaagan Moen å tenke på et eventuelt scenario hvor et inngrep er løsningen.

– vi får se hvordan jeg responderer på opptreningen og den alternative treningen jeg driver med. Det er ikke noe tema nå, jeg får ta en ting av gangen, og så får vi se om det går først, sier han.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
KRAV: Kevin Knappen FOTO: Fredrik Olastuen
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke