20. aug
Hamarsingen Vegard Viksmoen (47) i Mjøsen GK sørger denne helgen for at Norges Golfforbund for første gang er representert med en dommer i prestisjefylte British Open.
 
Hamarsing skriver norsk golfhistorie
Vegard Viksmoen (47) i Mjøsen GK har fått et oppdrag de færreste kan drømme om. I helgen dømmer han prestisjefylte British Open.

Publisert: 21.jul.2012 15:18
Oppdatert: -

Viksmoen er eneste norske deltager i helgens The Open Championship - den eldste av de fire majorturneringene, som krydres med finspill fra stjerner som Tiger Woods, Rory McIlroy og Lee Westwood.

- Utrolig morsomt

"Ingen norske spillere har klart å kvalifisere seg til en av golfens aller største turneringer, men en nordmann er likevel med", skriver Norges Golfforbund i en pressemelding. Det synes idrettssjef Frode Scheie er kjempestas:

- Det er utrolig morsomt at vi for første gang har med en norsk dommer i British Open. Det er et prestisjefylt oppdrag, poengterer Scheie, som mener hamarsingens deltagelse er et resultat av hard, langsiktig jobbing for å utvikle trenere og dommere i Norge.

Samarbeid bærer frukter

Forbundet har jobbet tett med og fått støtte fra R&A - organisasjonen som arrangerer The Open og fungerer som golfmyndighet utenfor USA, og som holder til på ærverdige St. Andrews i Skottland.

- Dette arbeidet bærer nå frukter. Det er en stor fjær i hatten for oss at en norsk dommer får delta i den største og eldste av majorturneringene, som mange også anser for å være den gjeveste å vinne, sier Scheie.

En av få utvalgte

The Open Championship arrangeres i år på Royal Lytham and St. Annes GC i engelske Lancashire, hvor Mjøsen-dommeren og forbundsdommeren Viksmoen altså er en av få utvalgte til å påse at alt går riktig for seg når stjernene skal gjøre opp om det høythengende trofeet.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke