18. aug
Forhåndsfavoritt: Flere av lagene i 2. divisjon avdeling 2 holder HamKam og Kent Bergersen som favoritt til å sikre opprykk til 1. divisjon denne sesongen.Foto: Bendik Havdal Eriksen
 
HamKam holdes som favoritt
Trenerne i 2. divisjon avdeling 2 peker på HamKam, Elverum og Hønefoss som de største forhåndsfavorittene i årets sesong.

Publisert: 05.mar.2016 08:56
Oppdatert: 05.mar.2016 11:51

Ni av 14 lag ser på HamKam som en av de største favorittene til å rykke opp til 1. divisjon denne sesongen, mens Brumunddal nevnes av enkelte som en mulig outsider til en topplassering.

HA-sporten har vært i kontakt med samtlige trenere i HamKam og Brumunddals avdeling, for å kartlegge klubbenes sportslige nivå og ambisjoner, samt hvem de ser på som de største favorittene.

➤ HamKam

Sportslig nivå og ambisjoner: Stor jobb å gjøre fram til seriestart. God nok stall til å rykke opp, om de unngår skader. Ikke overrasket over at de andre holder dem som favoritt. Opprykk som eneste mål.Favoritter: Elverum, Hønefoss, Byåsen og HamKam.Plassering forrige sesong: 4. plass 2. divisjon avdeling 4.

➤ Brumunddal

Sportslig nivå og ambisjoner: Står så godt rustet som mulig, og tror de står sterkere enn i fjor. Har som mål å gjøre det bedre enn forrige sesongs 8. plass.Favoritter:Hønefoss, HamKam, Elverum, Nybergsund og Byåsen.Plassering forrige sesong: 8. plass 2. divisjon avdeling 4.

➤ Elverum

Sportslig nivå og ambisjoner: Hadde ingen topp sesong i fjor, men er sterkere nå. To midtstoppere unna å kjempe om opprykk. Favoritter: HamKam, Nybergsund, Hønefoss, Byåsen og Elverum.Plassering forrige sesong: 2. plass 2. divisjon avdeling 4.

➤ Hønefoss

Sportslig nivå og ambisjoner: Helt nytt lag. Per nå en utfordrer til en topplassering. Mål om å bli blant de sju beste for å holde plassen.Favoritter: Elverum, Nybergsund og HamKam.Plassering forrige sesong: 16. plass og nedrykk fra 1. divisjon.

➤ Nybergsund

Sportslig nivå og ambisjoner: Ser bedre ut enn på samme tid de foregående årene. Ønsker å være en utsider i toppkampen. Favoritter: Hønefoss, HamKam og Elverum.Plassering forrige sesong: 8. plass 2. divisjon avdeling 2.

➤ Stjørdals-Blink

Sportslig nivå og ambisjoner: Kontinuitet i stallen. Skuffet dersom de ikke forbedrer 7.-plassen fra i fjor. Mål om å være det beste laget i Trøndelag.Favoritter: HamKam.Plassering forrige sesong: 7. plass 2. divisjon avdeling 4.

➤ Byåsen

Sportslig nivå og ambisjoner: Bedre lag enn det som startet forrige sesong. Vil bli topp sju for å beholde plassen i 2. divisjon, samt bli det beste trønder-laget.Favoritter: HamKam, Hønefoss og Elverum.Brumunddal som en av utfordrerne.Plassering forrige sesong: 5. plass 2. divisjon avdeling 4.

➤ Nardo

Sportslig nivå og ambisjoner: Overrasket i fjor og er bedre i år, men tror de andre i toppen er hakket hvassere. Håper å kjempe i toppen.Favoritter: HamKam og Hønefoss.Plassering forrige sesong: 3. plass 2. divisjon avdeling 4.

➤ Gjøvik-Lyn

Sportslig nivå og ambisjoner: Har hatt mye skader i vinter. Anser seg selv, sammen med Nybergsund og Byåsen, som en utfordrer til å kjempe i toppen. Har mål om å gjøre det bedre enn fjorårets sjuendeplass.Favoritter: HamKam, Hønefoss og Elverum.Plassering forrige sesong: 7. plass 2. divisjon avdeling 2.

➤ Tynset

Sportslig nivå og ambisjoner: Blir stadig bedre og er styrket fra i fjor. Ikke noe overordnet resultatmål for 2016.Favoritter: Anser avdelingen som så tett og jevn at de ikke ser noen store favoritter.Plassering forrige sesong: 1. plass og opprykk fra 3. divisjon avdeling 9.

➤ Brattvåg

Sportslig nivå og ambisjoner: Styrket siden opprykket, men tror de kommer til å kjempe i bunn. Vil etablere seg i 2. divisjon.Favoritter: HamKam, Elverum og Stjørdals-Blink. Brumunddal som outsider.Plassering forrige sesong: 1. plass og opprykk fra 3. divisjon avdeling 8.

➤ Strindheim

Sportslig nivå og ambisjoner: Beholdt stammen i laget og fått tilbake spillere som var langtidsskadde i fjor. Mål om å komme blant de sju beste og beholde plassen.Favoritter: Vet for lite om de andre lagene til å vurdere det.Plassering forrige sesong: 9. plass 2. divisjon avdeling 4.

➤ Rosenborg 2

Sportslig nivå og ambisjoner: Ungt lag med talentfulle spillere, krydret med spillere fra Norges beste klubblag. Ikke satt målsettinger etter at det nye seriesystemet ble innført.Favoritter: Hønefoss og HamKam.Plassering forrige sesong: 1. plass og opprykk fra 3. divisjon avdeling 10.

➤ Molde 2

Sportslig nivå og ambisjoner: Laget inneholdt under to A-lagsspillere i snitt per kamp i fjor, og vil preges av manglende rutine. Har ikke satt noen målsettinger etter det nye seriesystemet ble innført.Favoritter: Ikke grunnlag for å peke ut noen favoritter.Plassering forrige sesong: 11. plass 2. divisjon avdeling 4.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke