24. okt
bra blikk: Her spiller Aleksandra Zimny gjennom Ellen Marie Folkvord (rød vest) på streken. Moa Fredriksson forsøker å bryte pasningen.
 
– Jeg ser et enormt stort potensial i henne
Arne Senstad innrømmer at han ikke vet for mye om Aleksandra Zimny (21). Men han er sikker på at hun vil bli en god tilvekst i klubben.

Publisert: 08.jun.2017 21:59
Oppdatert: 08.jun.2017 22:13

Aleksandra Zimny, som ankom Boligpartner Arena kun minutter før torsdagens trening, fikk ingen optimal oppladning til sin første økt med Storhamar.

Likevel klarte hun å imponere trener Arne Senstad.

– Jeg ser et enormt potensial i henne. Vi skal ikke trekke for mange slutninger etter den første økta, men jeg ser at det er mye power i spillet hennes. Hun er nesten 1.90 høy, og jeg gleder meg til å jobbe med henne, sier Senstad til HA-sporten.

håp for framtiden

Senstad tror den polske bakspilleren vil bli en bedre spiller i løpet av tiden i Storhamar.

– Hun er ikke er ikke ferdig med å utvikle seg, og jeg ser at det er ting å ta tak i. Jeg håper hun kan være en viktig toveisspiller for oss, sier Senstad.

Han legger til:

– Hun har spilt mest forsvar i Szczecin, der hun har byttet mye forsvar/angrep. Men hun har en voldsom rekkevidde i armen når hun først kommer til offensivt. Og defensivt er det litt basketforsvar, så det er absolutt ting å jobbe med, sier han.

bra energi

Zimny, som spilte mot nettopp Storhamar da laget var i Polen før forrige sesong, var fornøyd etter den første økten.

– Jeg har fått et godt førsteinntrykk av laget. Det var mye energi her, og det liker jeg, sier hun.

Da Zimny blir spurt om hvilken rolle hun ser for seg i laget, svarer hun ydmykt.

– Jeg håper å kunne bli bedre og bedre for hver trening. Det er nok rollen jeg må ta her. Jeg håper å kunne lære mye.

Hun beskriver seg selv som en offensiv spiller.

– Jeg er en god skytter, men jeg liker også godt å spille forsvar. Det er mine to sterkeste sider på banen. Og det ønsker jeg å vise alle Storhamar-fans, sier Zimny.

fornøyd med treningene

Da Storhamar røk mot Vipers Kristiansand i semifinalen i vår, var Senstad klar på at Storhamar skal kjempe helt i toppen denne sesongen.

Og han er fornøyd med hvordan laget har respondert etter at de begynte å trene sammen i forrige uke.

– Vi har fortsatt noen spillere ute med skader, men det har vært bra trøkk på trening så langt. Og i dag var vi nok til å trene litt håndball også, ikke bare kjøre hardtrening.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke