13. des
NM-JUBEL: Ellen Marie Folkvord og Martine Hovden jubler for semifinaleplass.
FOTO: ARVE HOVELSTUEN BLYSTAD
 
Storhamar vant 34-27 og er klare for semifinale i NM
Storhamar viste styrke, og vant kvartfinalen mot Sola 34-27. Dermed blir det semifinale.

Publisert: 29.okt.2017 17.37
Oppdatert: 29.okt.2017 19.56

Arne Senstad sa dette på veg til flyplassen for å rekke det siste flyet hjem:

- Vi er veldig solide offensivt. Betina (Riegelhuth) var kjempegod. I tillegg fikk vi i gang strekspillerne bra etter etter hvert. Sola fikk noen enkle mål, så vi må jobbe videre med det defensive. Bakerst var Inga Presker veldig god. Det var sesongbeste av henne etter at hun kom inn for Alma. Nå er det bare å mobilisere til Vipers-kampen lørdag, sier Arne Senstad.

Storhamar kom best i gang og ledet 4-1, men så jobbet hjemmelaget seg inn i kampen. Sola har fått noen enkle overganger som de har utnyttet. Etter ti minutter står det 8-7 til Sola.

Betina Riegelhuth viktig for de gule og blå nå. Banket inn tre kjappe, Storhamar leder 11-10 etter 16 minutter.

Storhamar gode en periode nå. Leder 15-11 etter 24 minutter. Fire redninger av Inga Presker de siste minuttene. På den siste kom Camilla Herrem alene på kontring.

Storhamar holdt trøkket inn til pause etter scoringer av Betina Riegelhuth (i undertall) og Ellen Marie Folkvord. Dermed 18-13-ledelse til pause i en omgang Storhamar var best i starten og på slutten. Betina Riegelhuth har scoret seks mål de første 30 minuttene.

2. omgang

Elise Skinnehaugen var ikke så heldig før pause, men scoret tre mål i starten av 2. omgang da Betina Riegelhuth fikk frimerke. Storhamar ledet med sju mål en kort periode. Etter 10 minutter står det 25-19 til de gule og blå. Heidi Løke scoret også sitt første mål i kampen i starten av 2. omgang.

Ti minutter før slutt står det 31-24 til Storhamar etter at Betina Riegelhuth har fått banke løs igjen. Elise Skinnehaugen er også skikkelig på nå. Heidi Løke har også blitt mer med i spillet. Det gir straffer og mål. Sola-forsvaret sliter med Løke nå.

Før kampen

Her forteller Arne Senstad hva han tenker foran kvartfinalen mot Sola i Åsenhallen.

- Det er alltid kjedelig med skader. Kamilla har fått en strekk i låret, mens Moa fikk strekken i leggen. Det er vanskelig å si hvor lenge de er ute. Begge er sentrale spillere. Dermed må vi omrokkere litt, men det har fungert bra før. Vi har gode erstattere, sier Senstad, og fortsetter:

- Dette blir en vanskelig kamp. Vi er forberedte på tøff motstand her, sier Storhamar-treneren.

Alma Hasanic Grizovic er tilbake på Storhamar-laget, etter at hun skadet seg på landslagssamling med Montenegro.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke