13. des
GOD: Alna Hasanic Grizovic sto en meget god kamp for Storhamar mot Rælingen tirsdag kveld.
FOTO: Anders Bakkerud Larsen
 
Mener de har en av ligaens beste målvakter
Arne Senstad er ikke i tvil om at de har fått en av ligaens aller beste keepere i Alma Hasanic Grizovic.

Publisert: 01.aug.2017 22.35
Oppdatert: 01.aug.2017 22.35

Rælingen – Storhamar 16–27

Tirsdag kveld sto Hasanic Grizovic (28) sin første kamp i Storhamar-trøya i treningskampen mot Rælingen, og gjorde sine saker meget godt i den omgangen hun fikk stå mellom stengene.

Det siste året har hun vært gjennom fødsel og fått spilt mindre håndball enn hun pleier, noe hun selv merker på formen.

– Jeg føler meg litt rusten, men jeg fikk stått en del før sommeren i Larvik, i og med at Sandra (Toft) var ute. Det hjalp veldig. Jeg har fått mye håndball nå, så kroppen er på vei tilbake, smiler hun.

Hasanic Grizovic er fra Bosnia, men spiller på det montenegrinske landslaget, og hun er meget temperamentsfull på banen.

Elsker temperamentet

Det er en egenskap trener Senstad setter stor pris på.

– Alma har det naturlige Balkan-temperamentet, og det gleder meg. Det blir fint å få brukt det, forteller Senstad, også han kjent for å ha et temperament litt over gjennomsnittet.

– Det er mange som mener jeg ikke er norsk, og at jeg har mye Balkan-temperament i meg. Jeg setter pris på at hun har det, at det smeller litt og at hun sier fra. Hun spiller med hjertet, og det liker jeg, forteller treneren.

Alma sluttet seg til sine nye lagvenninner mot slutten av forrige uke, og så langt stortrives hun.

På spørsmål om det stemmer at hun har mye temperament, svarer hun følgende, med sønnen Tarik (11 måneder gammel) på armen: 

– Ja, og det har han lille her arvet. Det er viktig å ha i mål, så lenge det ikke blir ufyselig, så er det bare bra, forteller hun.

Fornøyd med keeperne

Selv om hun ikke føler hun er i toppform per nå, er hun helt sikker på at hun vil være det til seriestarten 30. august mot Sola.

– Toppformen er ikke langt unna. Og jo mer jeg spiller, jo mer selvtillit får jeg, og jo fortere kommer jeg i toppform, sier hun.

Senstad roser det Hasanic Grizovic og Inga Presker har tilført laget.

– Det er en av de tingene jeg er mest fornøyd med i oppkjøringen, det er målvaktsparet. Det ser veldig spennende ut. Jeg håper vi får mye glede av det utover, sier Senstad.

Han mener de har en av ligaens aller beste keepere i Hasanic Grizovic, dersom hun er i form.

– Får vi hun i form, så er hun absolutt av de beste. Katrine Lunde Haraldsen er tilbake i ligaen, det er flere gode nå, men hun er absolutt en av de beste i Norge nå, det er jeg ikke i tvil om, forteller Senstad med et smil.

 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke