24. okt
BRYTING: Tonje Enkerud scoret noen tidlige mål for Storhamar.
FOTO: FREDRIK OLASTUEN
 
- Gjør en dårlig forsvarskamp
- Vi fant ikke ut av det i forsvar, sier Arne Senstad.

Publisert: 10.jan.2018 20:14
Oppdatert: 10.jan.2018 22:28

Storhamar - Larvik 29-30

- Jeg er egentlig overrasket over at vi henger så godt med. For vi gjør ingen god kamp, sier Storhamar-treneren.

Han mener de tapte kampen gjennom dårlig forsvarsspill.

- I forsvar gjør vi en dårlig kamp. Vi bytter rundt og forsøker å løse ting uten at det hjelper noe som helst. Vi vet hva de kommer med, men klarer ikke svare. Vi knakk aldri forsvarskoden. Det er skuffende, sier han.

Roser Sundmoen

Senstad så noen lyspunkter likevel.

- Heldigvis har vi Sundmoen i form i dag. Hun var skarp og løper skikkelig på de. Det er synd at hun ikke får med seg medspillerne sine, sier han.

Heidi Løke var frustrert over tapet.

- Dette var veldig surt fordi vi hadde kampen i egne hender. Men vi slipper inn 30 mål og det er alt for mye. Det er der vi taper kampen i dag, sier Heidi Løke, som tok VM-sølv med Norge før jul.

Storhamar-minutter

Gjestene åpnet kampen best og traff godt på sine avslutninger. Trine Stange klemte inn et par kjappe scoringer før Storhamar kom skikkelig i gang med kampen. Etter seks minutter ledet Larvik 3-2.

De påfølgende minuttene tok de gule og blå seg sammen og snudde kampen. 12 minutter inn i kampen ledet Storhamar med to mål på 8-6, blant annet etter tre Tonje Enkerud-scoringer.

Minuttene som fulgte var av samme karakter, og etter noen tunge åpningsminutter så det plutselig lyst ut for jentene fra Hamar vest, som etter 20 minutter leder 12-9 anført av en skuddvillig Tonje Enkerud og lynhurtige Kamilla Sundmoen.

Men så snudde kampbildet. Storhamar mistet rytmen i angrepsspillet og gjorde enkle feil som inviterte Larvik tilbake i kampen igjen. Etter 30 spilte minutter var det scoret 30 mål, derav 15 til hvert av lagene. Dermed var det likt 15-15 til pause.

Jevnspilt

Andreomgang startet jevnt og likt som den første. Larvik scoret det første målet, men Storhamar svarte kjapt og scoret to på direkten. Differansen mellom lagene holdt seg på maks to mål den ene eller andre vegen. Etter 36 minutter leder vertene 18-17.

Deretter haglet det med bomskudd fra Storhamar, samtidig som Larvik til stadighet fant nettmaskene. Etter 45 minutter ledet Larvik, men bare med ett mål på 21-22. 

Med ti minutter igjen på klokka ledet fremdeles Larvik med ett mål på stillingen 24-25.

Dramatiske sluttminutter

I innspurten holdt lagene tett følge med hverandre, og sluttminuttene ble høydramatiske. Etter å ha ligget under en stund så svarte Storhamar med ett minutt og ti sekunder igjen. Da var stillingen 29-29, slik at kampen fremdeles var åpen med kun ett minutt igjen på uret.

Larviks Tollbring fikk lirket inn et skudd mellom beina på Storhamar-keeper Alma Hasanic Grizovic med 30 sekunder igjen av kampen, og hjemmelaget klarte ikke svare. Dermed endte kampen med Larvik-seier på stillingen 29-30.

Storhamars lag: Alma Hasanic Grizovic, Inga Presker (målvakter), Kamilla Sundmoen, Gabriella Juhasz, Malene Aambakk, Heidi Løke, Elise Skinnehaugen, Ellen Marie Folkvord, Hilde Egset, Tonje Enkerud, Mia Svele, Moa Fredriksson, Betina Riegelhuth, Aleksandra Zimny. 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke