13. des
11-målscorer: Heidi Løke. FOTO: Stian Fossum Larsen
 
Storhamar videre i cupen etter seier mot Follo
Storhamar tok seg videre i cupen etter jevnt oppgjør mot Follo.

Publisert: 03.okt.2018 18.47
Oppdatert: 07.des.2018 01.53

Follo - Storhamar 29-33

Det var en tett og jevn åpning på oppgjøret i Langhushallen. Follo satte inn kampens to første scoringer, før Heidi Løke svarte med Storhamars første fra sjumetersmerket. 

Lagene fulgte hverandre tett de ti første minuttene, men Storhamar maktet å feste et lite grep om oppgjøret utover i omgangen. 

Elise Skinnehaugen åpnet friskt fra sin backposisjon med fire scoringer innen kvarteret var spilt. 11-7-ledelse til Storhamar ved halvspilt førsteomgang.

1. divisjonslaget Follo viste imidlertid at de ikke er en motstander som skal tas lett på. Kjempet seg tilbake i oppgjøret med to strake nettkjenninger og tvang Arne Senstad til å ta timeout med drøye ti minutter igjen av førsteomgang.

Heidi Løke viste seg som tryggheten selv fra sjumetersmerket og satt inn sin tredje straffescoring etter 23 minutter. 14-11-ledelse til Storhamar da kampuret viste 24 minutter.

Follo rakk å svare fra straffemerket, før Elise Skinnehaugen på nydelig vis kjempet inn nok en scoring. 

Hjemmelaget virket imidlertid innstilte på å ta en skikkelig skalp mot storlaget fra Hamar Vest. Kjempet seg på hederlig vis tilbake i oppgjøret og rakk såvidt å gå opp i en ettmålsledelse før pause. 

Storhamar brukte snaut seks minutter av andreomgangen på å ta tilbake  ledelsen. Kristin Venn fløy inn Storhamars 21. scoring for kvelden, før Gabriella Juhasz sendte bortelaget opp i en tremålsledelse med to kjappe. Heidi Løke fulgte opp med å skaffe Storhamar to nye sjumetere som hun sikkert satte i mål, noe igjen som ga de gul-blå litt etterlengtet pusterom.

Skinnehaugen og Løke har kombinert fint gjennom store deler av kampen. Førstnevnte fant Løke på nydelig vis inne på strek, og veteranen kunne sette inn sitt åttende for kvelden, og tross en del defensive utfordringer, har Storhamar fått kontroll på oppgjøret med ti minutter igjen på klokka.

Det ble til slutt ingen seier med overbevisende sifre, men med den siste tids skadeutfordringer var nok det viktigste å ta seg videre i cupen. Storhamar vant oppgjøret 33-29.

Før kampen

Storhamar har kun med seg elleve spillere til onsdagens cupkamp mot Follo. 

Skader på flere spillere har gitt en del utfordringer på treningsfeltet opp mot oppgjøret. Hovedtrener Arne Senstad føler seg likevel trygg på at gjengen han har tatt med seg til Langhushallen vil være mer en god nok til å sikre avansement.

- Ser man på spillerne individuelt stiller vi et veldig godt Storhamar-lag, men de har litt for lite tid sammen i spill. Vi skal ikke undervurdere Follo, men det skal være godt nok til å slå dem. Kampen blir sånn sett også viktig for oss å få spilltrening sammen, sier han.

Heidi Løke er tilbake på banen etter å ha vært borte på landslagssamling. Det samme er Simona Szarkova, Guro Nestaker og Elise Skinnehaugen.

Storhamars lag: Stine Lidén, Chana Masson (målvakter), Gabriella Juhasz, Malene Aambakk, Heidi Løke, Elise Skinnehaugen, Anna Mortvedt, Kristin Venn, Moa Fredriksson, Simona Szarkova, Guro Nestaker

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke