21. jun
TØFF TID: Kamilla Sundmoen, her avbildet sammen med datteren under tirsdagens Storhamar-trening.
FOTO: Bendik Havdal Eriksen
 
Sundmoen: - Jeg vil spille igjen
I forrige uke fikk Kamilla Sundmoen (32) den tunge beskjeden om at hun hadde spontanabortert. Nå vil hun tilbake på håndballbanen.

Publisert: 12.sep.2017 18:06
Oppdatert: 13.sep.2017 06:41

Kamilla Sundmoen kunngjorde for noen uker siden at det ikke ble noe håndball på henne denne sesongen fordi hun var gravid. Det var tidlig i svangerskapet – hun var bare sju uker på vei da – men hun vurderte det slik at det var greit å fortelle det for å unngå spekulasjoner om hvorfor hun ikke trente.

I forrige uke dro Kamilla og samboeren Anders på ultralyd for å sjekke hvordan det sto til med fosteret etter at de hadde mistanke om at noe var galt. Og de fikk bekreftelsen de fryktet da hun egentlig skulle vært 11 uker på vei.

– Ultralyden viste at det ikke var noe liv. Det var jo et kjempesjokk der og da, for dette er jo noe man gleder seg til. Så fikk vi helga på oss, kom hjem til hun minste vi har, og jeg tror samboeren min og jeg skal klare oss fint gjennom dette. Det er en liten omstillingsprosess, og vi kjenner litt ekstra på det siden jeg gikk ut med det i media, Samtidig vet vi at dette skjer med mange så tidlig, sier Kamilla Sundmoen til HA-sporten.

Først opptrening

Denne uka har hun snakket med lagvenninnene og trenerteamet om situasjonen. Hun føler også at hun er klar for å spille håndball igjen.

Men først blir det noen uker med opptrening. Og det blir ingen kamper på Sundmoen før i oktober.

– Nå blir det en periode med trening før jeg kan spille igjen. Jeg føler meg bra. Vi har kommet langt på det psykiske. Og fysisk gleder jeg meg til å trene igjen. Det har klødd i fingrene når jeg har sittet på tribunen. Jeg er ikke helt ferdig ennå. Det er godt å kjenne på det nå. Vi har også et fantastisk spennende lag på gang, sier Kamilla Sundmoen.

Hun legger ikke skjul på at det blir ekstra moro å spille med Heidi Løke. Det var jo noe hun opprinnelig hadde sett fram til også.

– Det blir fantastisk moro. Hun er en type jeg kommer til å ha mye glede av ute på banen. Sammen med Anne Kjersti Suvdal på venstrevingen kan det bli mye tempo. Og med Alma bakerst har vi en røff type som smeller og banner litt når det er behov for det. Hun er akkurat min type hun også. Når situasjonen er som den er, må jeg bruke dette for alt hva det er verdt, sier 32-åringen.

Onsdag kveld var hun sammen med laget som trente før onsdagens hjemmekamp mot Glassverket. Selv tar hun sin første ordentlige treningsøkt igjen onsdag morgen.

– Det blir en konkurranse om å få komme på laget igjen, sier Sundmoen ydmykt.

Sist hun var på banen slet hun fortsatt med en øm og hoven ankel etter det kraftige overtråkket hun pådro seg i vår. Den biten er bedre nå.

– Jeg kjenner det faktisk fortsatt litt, men ankelen har i hvert fall fått hvilt de siste ukene. Jeg tenker ikke på det mer.

Senstad: Kjedelig

Nå gleder Kamilla seg først og fremst til å spille håndball denne sesongen. Så blir det en vurdering på hvor lenge hun kan holde det gående.

– Det kommer helt an på knærne mine. De har vært fine nå, men det blir jo slitasje på dem. Det tok veldig på motivasjonen min på slutten av sesongen i fjor, så vi får se. I tillegg har jeg hun hjemme som blir mye overlatt til samboeren. Det får bli en vurdering etter hvert hvor lenge jeg kan være med, sier Kamilla Sundmoen som gleder seg til å følge laget fra tribunen mot Glassverket onsdag kveld.

Trener Arne Senstad har avblåst leteaksjonen etter Kamilla Sundmoens erstatter nå, men han synes det er en spesiell situasjon.

– Først og fremst er det kjedelig at det skjer på denne måten, men det er jo en del av livets gang. Når vi først er der, så er Kamilla den beste til å erstatte Kamilla. Da blåser vi i alt annet, men det er klart at hun må få litt tid på seg fysisk og mentalt på å komme tilbake.

Når hun går inn for dette, så kommer hun garantert tilbake i godt slag, sier Arne Senstad til HA-sporten.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.