buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
KAMPKLAR: Kamilla Sundmoen, her avbildet mot Gjerpen tidligere i sesongen, gleder seg til å ta fatt på del to av håndballsesongen.
 
Sundmoen mener hun har brukt pausen godt
Kamilla Sundmoen (32) har lagt inn store treningsdoser for å heve spillet sitt, etter en halvsesong hun selv ikke mener har vært god nok.

Publisert: 10.jan.2018 13:07
Oppdatert: 10.jan.2018 13:13

Sundmoen skulle egentlig ikke spille håndball denne sesongen. Hun var gravid og skulle bli mor for andre gang, men på ultralyd i ellevte uke fikk 32-åringen den tunge beskjeden om at hun hadde spontanabortert.

Bakspilleren var klar på at hun skulle raskt tilbake på håndballbanen. Men det var bare noen uker igjen til serieåpningen, og hun var ikke å se på parketten før oktober.

Sundmoen har ingen problemer med å erkjenne at hun ble satt tilbake i den første halvdelen av sesongen.

– Var preget

– Jeg ble satt tilbake og kjente meg preget av å ikke få noen god sesongoppkjøring. Man faller jo litt ut av det når planen i utgangspunktet var å ikke spille håndball. Første halvdel av sesongen gikk så som så for egen del, sier hun.

Storhamars forrige seriekamp ble spilt 19. november. Laget har altså hatt snaut to måneders spilleopphold.

Sundmoen lover at hun har brukt oppholdet godt.

– Denne pausen har kanskje vært spesielt viktig for meg. I tillegg til den fysiske biten har jeg også fått tid til å komme skikkelig inn i spillsystemene. Det gir en trygghet å være godt trent, sier hun, som også er daglig leder i klubben.

Arne Senstad gleder seg til å følge hennes utvikling i vårsesongen.

– Hun har hatt godt av denne pausen og er skikkelig på gang igjen. Det er naturlig at hennes prestasjoner svingte i første halvdel av sesongen, men nå gleder jeg meg til å følge Kamilla i vårsesongen, sier Senstad.

Samarbeidet med løke

Mens resten av laget har måttet nøye seg med et par treningskamper mot Stabæk, har Heidi Løke tatt VM-sølv med Norge.

Senstad mener Løke har sett helt fenomenal ut på trening.

– Hun har hatt to måneder ekstra til progresjonen sin og ser utrolig bra ut. Hun må stå fram om vi skal slå Larvik, sier treneren.

Underveis i VM uttalte han til HA-sporten at han ville spillerne hans skulle studere hvordan spesielt Nora Mørk hadde en helt egen evne til å spille fri Løke på streken.

– Vi har jobbet mye med strekspillet for å utvikle det. I første halvdel av sesongen var vi ikke gode nok til å bruke Heidi så mye som man ønsker, sier Sundmoen.

– Men Heidi har spilt sammen med Nora (Mørk) på landslaget i ti år, så den kjemien er veldig sterk og kommer ikke over natten.

Sesongstarten gikk på skinner for Storhamar, som ikke ga fra seg et eneste poeng før de fikk seg to kraftige håndballeksjoner av Vipers i løpet av én uke.

– Det var tøft for oss å få de to smellene på rad. Men det har vi jobbet oss gjennom nå, sier Sundmoen.

Det blir ingen soft oppstart for Storhamar-jentene. Onsdag står tabellnabo Larvik på motsatt banehalvdel. De gule og blå står med 16 poeng før lagene møtes, mens Larvik har 15.

– Blir tøft

Storhamar-kapteinen er klar på at laget må opp på et helt annet nivå enn i treningskampene mot Stabæk.

– Dette blir noe helt annet. Larvik fikk en tøff start på sesongen, men har kommet seg veldig. Nå har de fått tilbake en del gode spillere og har dessuten allerede fått noen kamper i beina. De så veldig bra ut mot Vipers, sier Sundmoen, og sikter til 25-25-kampen mellom nettopp Vipers og Larvik 3. januar.

– Larvik er veldig gode og har fått tilbake noen spillere fra skade nå. De var nære ved å ta skalpen på Vipers og ser sterke ut. Men vi har alt i egne hender og er topp motivert for å slå fra oss, sier Storhamar-trener Arne Senstad, før andre halvdel av sesongen braker løs.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat