13. des
BEGGE FORTSETTER?: Mikael Zettergren (t.v.) har kontrakt neste sesong, og Storhamar håper også at Jacob Berglund blir i klubben.FOTO: Fredrik Olastuen.
 
Vil ikke havne i samme situasjon igjen
Sportssjef Sjur Rakstad-Larsen ser for seg å starte neste sesong uten å fylle utlendingskvoten.

Publisert: 16.jan.2016 08.41
Oppdatert: 16.jan.2016 08.46

Sportssjefen utdyper:

– Målet er å ha en ledig utlendingsplass. Vi vil gjerne ha muligheten til å hente en spiller i løpet av sesongen ved eventuelle skader. Det er veldig vanskelig å hente norske spillere i sesong, sier Sjur Rakstad-Larsen.

I den norske eliteserien kan klubbene benytte seg av sju utlendinger i kamp. Etter det som skjedde i Jimmy Andersson-saken endte Storhamar opp med åtte utlendinger.

– Vi skal aldri havne i denne situasjonen igjen, sier Rakstad-Larsen.

Ni spillere på kontrakt

Ni spillere har kontrakt også neste sesong. Det er Christian Larrivée, Erik de la Rose, Mikael Zettergren, Robert Hestmann, Christian Bull, Patrik Bäärnhielm, Eirik Skadsdammen, Alexander Reichenberg og Jacob Berglund.

Berglund har samme klausul i kontrakten som Linus Johansson benyttet da han gikk til den allsvenske klubben Mora.

Som HA-sporten har skrevet tidligere gjør Sjur Rakstad-Larsen & co. alt de kan for å beholde svensken. Foran forrige sesong takket Berglund nei til hele 13 klubber, og valgte å bli i Storhamar.

– Vi gjør det vi kan for å være med i konkurransen – igjen. Berglund er førsteprioritet for oss, sier sportssjef Rakstad-Larsen.

– Det er alltid godt å være ønsket, at klubben er fornøyd med den jobben jeg gjør. Jeg trives veldig bra i klubben og i byen. Storhamar har gode verdier og tar vare på spillerne, sier Berglund.

Östlund positiv

Før jul fikk Oskar Östlund tilbud om en ny toårskontrakt. Den nyheten presenterte HA-sporten i går. Den svenske målvakten er positiv til å skrive under på en ny kontrakt. Han stortrives både i klubben og i byen.

– Han har innfridd og litt til. Vi vil ligge i forkant. Det hadde vært godt å få på plass han, sier Sjur Rakstad-Larsen.

Håper på økning

Lønnsbudsjettet denne sesongen er om lag 4,5 millioner kroner.

– Jeg ser for meg omtrent det samme budsjettet neste sesong, men jeg håper jo på litt mer, sier Rakstad-Larsen, og forteller at de snakker med spillerne jevnlig.

– Vi kan uansett ikke forsere noe. Vi må være helt sikre på at pengene er på plass før vi signerer nye kontrakter.

Nå har Storhamar 25 spillere på kontrakt. Sjur Rakstad-Larsen ser for seg at det antallet blir det samme neste sesong.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke