23. okt
I FORM: Ragn­hild Kvar­berg er en av de nor­ske po­eng­hå­pe­ne i Su­per­li­ga­en i hel­ga. FOTO: ARKIV
 
Har stor tro på Kvarberg
Landslagssjef Ronny Nilsen mener at Ragnhild Kvarberg er god nok til å kjempe om topplasseringene i dagens 3.000 meterheat i Superligaen.

Publisert: 19.jun.2010 04:12
Oppdatert: -
HAMAR: Friidretts-Norge håper på en jubelhelg med mange gode resultater på Fana stadion i Bergen. Alt handler om å berge plassen i konkurranse med Europas beste friidrettsnasjoner. Og det blir en kamp for å overleve for Norge, selv om vi nå har flere utøvere som er grenfavoritter.
Fire fra Hedmarken
Ekstra artig er det at hedmarkingene vil sette sitt preg på stevnet også. Fire utøvere har vi med: Brødrene Carl Emil (19) og Mauritz (21) Kåshagen løper hver sin etappe på 4x400 meterlaget til Norge, Henning Dahl Holti (21) er med i stavkonkurransen. Mens Ragnhild Kvarberg skal løpe 3.000 meter.
Landslagstrener Ronny Nilsen har gode forventninger til alle, selv om han også påpeker at alle gutta fra Moelven vil møte meget tøffe konkurrenter.
- Carl Emil og Mauritz er halve 400 meterlaget vårt, så vi har jo forventninger til dem, men de skal først og fremst konsentrere seg om å gjøre gode løp, framfor å bry seg om konkurrentene. Det vil bli løpt fort på denne stafetten. Mye fortere enn hva de er vant med, sier Nilsen og påpeker at de møter flere 45 sekunders utøvere på stafetten, mens 48-tallet er mer normalt for disse gutta.
- Henning vil også få tøff motstand. Franskmannen har hoppet over seks meter - altså en meter høyere enn hva 21-åringen fra Moelven har prestert.
Håper på 9.10
Sånn sett er det ikke i disse øvelsene Nilsen regner med flest poeng, men han håper og tror at Ragnhild Kvarberg skal plukke en del poeng for Norge.
- Det er moro å se hvordan hun har kommet tilbake. Vi er spente på hva Ragnhild kan få til nå. Løper hun ned mot 9.10 kan det bli veldig bra. Vi tror hun kan kjempe om en av topplasseringene, selv om det er mange sterke løpere i feltet, sier Nilsen til HA-sporten.
17158CD0372852C8I fjor rykket det unge norske laget opp blant de aller beste, og der har Norge bare vært en gang tidligere.
3798D420Alt tyder på at Hviterussland, Finland, Norge og Hellas kommer til å kjempe i bunnen av poenglisten. De tre dårligste rykker ned, så dersom det norske laget skal klare seg, må svært mye klaffe, særlig siden en stor poengplukker som Jaysuma Saidy Ndure ikke stiller på grunn av skade.
Flere vinnere
- Vi håper å være med i Stockholm neste år, for det er viktig for oss å være inne blant de tolv beste friidrettsnasjonene i Europa.
For at målet om fortsatt superliga også i 2011 skal innfris, må de beste prestere som ventet, mens de nest beste, og dem som ligger på nivået under der igjen, må heve seg.
Andreas Thorkildsen er det sikreste norske vinnerkortet på Fana stadion i helgen. Ezinne Okparaebo og Christina Vukicevic har også vinnersjanser, mens Ingvill Måkestad Bovim bør kunne sikre godt med ekstrapoeng på mellomdistansene.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke