19. jul
Vant: Martine Ripsrud ble beste dame under 100-metersløpet.Foto: Pål Jacobsen
 
Har stor tro på suksess
Sprinteren Martine Ripsrud har stor tro på den nye skøyteøvelsen 100 meter. I Nederland har de praktisert øvelsen i flere år.

Publisert: 11.aug.2017 22:29
Oppdatert: 11.aug.2017 22:42

Supersprint 100 meter kan bli en stor hit. I Nederland har det altså vært praktisert en del år. Nå er det kommet til Norge også.

Om øvelsen blir å finne i store mesterskap er nok for tidlig å si, men det er blitt prøvd noen ganger før, både internasjonalt og nasjonalt.

Gleder seg

Stanges Martine Ripsrud gleder seg stort til at sporten prøver å gå nye veier.

– En slik øvelse må vi ønske velkommen. Fart og tette løp er fint for skøytesporten. Denne gangen gåes det to mot to. Jeg vet at i Nederland går de tre mot tre. For min egen del er dette helt topp. For det første får jeg trent mye på starten av et løp. Jeg får flere korte løp på kort tid. Det passer meg utmerket, så vi får se om det hjelper meg å bli litt raskere, sier Martine Ripsrud.

Litt usikker

Tidligere toppløper og rektor på Wang Toppidrett i Hamar, Eskil Ervik, er litt mer usikker.

– Vi har prøvd dette før, og jeg er litt todelt. Jeg tror ikke det kommer mange flere tilskuere. Det begrunner jeg med at det alltid er flere tilskuere på allroundstevner enn på sprintstevner. Det positive er at det kan vekke interesse til eventuelle nye skøyteinteresserte. Det aller mest positive er jo at det er Norge som fremmer et slikt forslag. Slik har det ikke alltid vært, sier Eskil Ervik.

Fredagens 100 meter går inn under Sommerløpet som starter lørdag. De som testet 100-meteren var forbundsgruppa i sprint og allround. I tillegg var det en del juniorløpere. I tillegg til noen flere utøvere. Totalt var det rundt 50 deltakere i fredagens sprint.

Vant som hun ville

Det var ingen som kunne tukte Martine Ripsrud i sesongens første stevne.

Først var det innledende løp. Martine gikk inn til 11,23 og var 19 hundredeler foran Nille Nordhaug Faleide fra Gol på andreplassen. Det holdt til bestetid. De gikk i siste par og fikk de to beste tidene.

Så lenge Martine og Nille hadde de beste tidene, møttes de også i finalen. Martine gikk enda bedre og ble klokket inn på tiden 11,20 med Nille ni hundredeler bak.

– En helt grei start på sesongen. Nå er jeg endelig i gang, sjøl om dette ikke var noen topptid. Så lenge jeg vant, ble dette en helt grei fredagskveld, sier Martine Ripsrud.

I herreklassen var de Junio Gilmore fra Canada som stakk av med seieren.

Han gikk inn til sterke 9,69. Nummer to ble Espen Aarnes Hvammen på 9,88.

De to var de eneste som kom under ti sekunder på sin 100 meter.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.