20. jul
 
Hedrer Martins minne med årlig fotballcup
Martin Hansen fra Brumunddal fikk kamper for Dalas A-lag og spilte Interkrets med HamKam. I en alder av 19 år døde han. På søndag hedres han på Sveum.

Publisert: 21.okt.2015 14:47
Oppdatert: 22.okt.2015 12:44

Fra han var seks år spilte Martin Hansen fotball i Brumunddal, med unntak av året 2014 da han spilte i HamKam. Planen var at han året etter skulle kombinere jusstudier i Lillehammer med fotball i Brumunddal. 30. november i fjor la han seg trygt i egen seng, men fikk et epilepsianfall om natten og våknet aldri opp igjen.

Heidi Anita Hjemli og Christian Aarbogh Bjerke har invitert åtte G14-lag til en turnering som skal hedre Martin Hansens minne.

– Vi håper dette er en turnering som vil fortsette i mange år framover. Martin var brumunddøl og kjente mange som har blitt berørt av denne saken. Han var en gledesspreder som betydde mye for mange, sier Bjerke.

Selger drakter

De to arrangørene har fått inn sponsorer til turneringen og ordnet det meste selv.

– Formålet med turneringen er å samle inn penger til epilepsi-forskning ved Oslo universitetssykehus Ullevål, hedre Martins minne og få belyst Martins verdier på banen; glede, kameratskap og samhold, forteller Bjerke, og fortsetter:

– Lag i yngres avdeling i Brumunddal er ferdig med sesongen og vi håper at dette kan være en fin avslutning for de fleste lag i Dala. Blant annet skal vi ha loddsalg med premiering og vi har fått inn masse signerte drakter fra landslag og Tippeliga-klubber.

– ville satt pris på dette

Victor Hansen synes det er rørende at det arrangeres enn minnecup til ære for hans sønn.

– Det betyr enormt mye. De første månedene var preget av sjokk, men det er viktig å ta fram de gode minnene. Det er veldig positivt at så mange ønsker å bidra til det minnet, sier han, som setter spesielt stor pris på jobben til de to arrangørene.

– Jeg synes dette ekstremt bra. Dette ville Martin satt umåtelig stor pris på. Her er det to stykker som gjør disse tingene på frivillig basis, holder familien orientert hele vegen og legger ned en stor innsats. Det er enestående og svært imponerende.

Victor Hansen er glad for at turneringen vil bli et årlig event.

– Det vil hele tiden komme nye til som ikke kjenner til historien og jeg håper at Martins minne vil leve videre ved denne turneringen. Det er et viktig signal om å få til et arrangement som kan generere penger til forskning i en viktig sak. Martin var en type som mildt sagt brant for det han drev med. Fotballen betydde mye for ham og det er godt å se at han betydde mye for fotballen, sier Hansen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke