buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
VINTERHÅP: Her er noen av vinteridrettsutøverne: Sigrid Bilstad Neraasen (bak fra venstre), Simen Sveen, Sigurd Nymoen Søberg. I midten: Lena Boysen Hillestad (t.v.) og Martine Ripsrud. Foran: Kristian Græsli.FOTOMONTASJE: Jorunn refsahl
 
Her er de beste på is og snø
Den første snøen har allerede drysset ned, kuldegradene er på plass og det kribler i bein og armer hos de individuelle vinteridrettsutøverne på Hedmarken. Her får du en oversikt over hva vi kan vente oss av resultater i vinter.

Publisert: 11.nov.2016 17:46
Oppdatert: 11.nov.2016 18:16

Skøyteløperne har allerede startet sesongen. I helga er det skiskytternes tur til å åpne sesongen på Natrudstilen, og neste helg er det klassisk langrennsåpning for de beste langrennsløperne. Den kalde fine tida er her:

➤ Langrenn

Simen Sveen, Ring (27): Ute av allroundlandslaget etter to sesonger. Satser alene med god hjelp av Petter Hagen, som har vært tilknyttet Team Leaseplan noen sesonger. 5. plassen fra 3-mila i i verdenscupen i Davos i 2013 er beste internasjonale plassering. Ring-løperen har et mål om å gå VM i Lathi til vinteren.

Kristian Græsli, Hamar Skiklubb (20): Fikk plass på forbundslaget Team Veidekke Innlandet foran denne sesongen. Fikk bronse i U23-NM på 30 kilometer klassisk fellestart sist sesong. Målet kommende sesong er en plass i troppen som reiser til U23-VM i USA.

Håvard Hovde, Mjøsski (17): Elev på Wang toppidrett i Hamar. Bronse fra junior-NM (klassisk) på Gåsbu sist vinter. Tok et skikkelig steg forrige sesong. Har hatt bra utvikling under Tommy Olsens trenerledelse.

Anine Lome, Hamar Skiklubb (17): Nummer 10 på klassiskdistansen under junior-NM på Gåsbu sist vinter. Har sagt at hun skal satse mer på orientering framover.

HA-sportens vurdering: Simen Sveen er trolig den eneste løperen som kan hevde seg internasjonalt av våre nå. Begrensningen hans går på tempo. Mange renn avgjøres med spurtoppgjør. Sitter på veldig stor kapasitet. Den må utnyttes maks. Avhengig av en god start for å posisjonere seg mot en mulig VM-billet (5-mila). Både Græsli og Hovde er spennende løpere i bra utvikling.

➤ Hopp

Sigurd Nymoen Søberg, Furnes Skiløperforening (22): Er i rekruttgruppa til Norges Skiforbund, som er trinnet under elitelaget. Hoppet kontinentalcup i vinter, uten topplasseringer.

Jonas Gropen Søgård, Nordbygda/Løten Ski (20): 18. plass (stor bakke) beste plassering fra junior-NM forrige sesong. Hoppet kontinentalcup i Norge før jul forrige sesong. Ute med skade.

Tonje Bakke, Elverum Hopp, fra Løten (18): Ble nummer 26 i junior-VM forrige sesong. Bor og trener på Lillehammer.

Mats Sagbakken, Furnes Skiløperforening (16): 16. plass (stor bakke) beste plassering fra junior-NM forrige sesong. Oscar Hafslund, Nordbygda/Løten Ski (19): 19. plass (stor bakke) beste plassering fra junior-NM forrige sesong. Sigve Evensen, Moelven (18): Ble nummer 62 i senior-NM i Midtstubakken i slutten av oktober.

HA-sportens vurdering: Sigurd Nymoen Søberg er en spennende type, men han har brukt altfor lang tid på å finne ut av tekniske detaljer. Motivasjonen settes på prøve om han ikke lykkes denne sesongen. Flere spennende juniorhoppere på vei opp.

➤ Kombinert

Simen Tiller, Moelven (20): 17. plass i senior-NM forrige sesong. Deltok i kontinentalcupen sist vinter. Er på rekruttlandslaget.

Vegar Tiller, Moelven (18): Var på juniorlandslaget i fjor, men fikk ikke fornyet tillit.

HA-sportens vurdering: Fra å være et tungt kombinertområde, er det dessverre tynt på Hedmarken nå.

➤ Skiskyting

Sigrid Bilstad Neraasen, Vingrom, fra Næroset (22): På rekruttlandslaget forrige sesong, nå på Team Statkraft Innlandet. Hun gikk IBU-cup forrige vinter. Jenta fra Næroset har tatt gull i junior-NM og medaljer i senior-NM, i tillegg til bronse i EM på mix-stafett.

HA-sportens vurdering: Bilstad Neraasen er trolig den eneste som kan hevde seg i toppen, men det kommer mye an på farten i sporet og selvsagt om skytingen stemmer. Begge deler er en utfordring, men hun er i framgang. Det jobbes bra med rekrutteringen.

➤ Kunstløp

Ingen lokale er i øvre sjiktet i Norge. 13.-15. januar 2017 arrangerer Storhamar kunstløp norgesmesterskapet.

HA-sportens vurdering: Her er vi et stykke bak topp nasjonalt nivå, men det er god breddeaktivitet i Hamar.

➤ Hundekjøring

Lena Boysen Hillestad, Holmenkollen Hundekjørerklubb, bor i Vang (47): 23 VM-gull og 15 ganger europeisk mester. Boysen Hillestad har også 28 NM-gull. Hun driver både med slede, pulk, snørekjøring og barmark. Deltar i VM i Canada i slutten av januar med 4-spann slede, med mål om medalje. Regjerende mester.

Ronny Frydenlund, Hamar Hundekjørerklubb, fra Brumunddal (41): Kjører langdistanse og har mål om pallen i FinnmarksløpetAndré Boysen Hillestad, Holmenkollen hundekjørerklubb, fra Vang (14) junior: Slede sprint og nordisk stil. Han deltar i junior- VM i Canada i slutten av januar med 4-spann slede. Målet er gull.

Kjetil Hillestad, Holmenkollen hundekjørerklubb, bor i Vang (59): Slede sprint og mellomdistanse. Satser på Norway Trail, et mellomdistanseløp med de beste internasjonale kjørerne. Målet er topp tre.

Ylva Fjestad, Hamar Trekkhundklubb (17): Junior: Kjører langdistanse junior i Femundløpet. Målet er topp fem.

HA-sportens vurdering: Evighetsmaskinen Lena Boysen Hillestad er et unikum. En fantastisk idrettsutøver som brenner for idretten sin og som vet hva som kreves for å lykkes. Merittlisten hennes er unik uansett idrett i Norge. Flere andre gode også som setter Hedmarken på kartet.

➤ Skøyter

Martine Ripsrud, Stange (21): Tok sølv i NM enkeltdistanser på Bjugn forrige måned (500 meter). Ripsrud er inne i sin første sesong på landslaget, og satser mot VM og EM i vinter. Har 38,74 på 500 meter og 1.17,89 på 1.000 meter som perser.

Inga Anne Vasaasen, Stange (19): Er på Norges Skøyteakademi, som har base i Inzell. Hun vant junior-NM sprint forrige sesong, og tok gullet i junior-NM allround 2016, i tillegg til å gå junior-VM. Har 2.03,59 (1.500 meter) og 4.22,71 (3.000 meter) som perser.

Kristian Aabakken, Hamar IL skøyter (20): Er med på Norges Skøyteakademi, som har base i Inzell. Har gode resultater i norgescup, og deltok også i internasjonele skøyteløp forrige sesong.

Sander Eng Strand, Hamar IL (15): Pallplasseringer i flere store europeiske løp forrige sesong. Er også på G15-landslaget i fotball.

HA-sportens vurdering: Mange idrettsutøvere har mye å lære av Martine Ripsrud. Enorm vilje til å presse seg i en så marginal idrett som skøytesprint og flink til å gjøre det beste ut av en vanskelig situasjon med begrenset støtte på landslaget. Ei jente det står stor respekt av. Tør å trene mye.

➤ Snowboard

Kim Rune Hansen, Hamar (28): La egentlig opp før forrige sesong, men kjørte Air and style-konkurranser på grunnlag av tidligere resultater. Han er kvalifisert også denne sesongen gjennom at han er topp 16 sammenlagt i denne konkurransen. Var reserve til X-Games forrige sesong.

HAsortens vurdering: Dette er en uforutsigbar idrett, men Kim Rune Hansens talent er udiskutabelt selv om han vakler litt med satsingen og har slitt litt med skader.

➤ Skicross

Ingen som hevder seg i norgestoppen nå.

HA-sporten vurdering: Det jobbes med å få opp rekrutteringen.

➤ Telemark

Ingen som hevder seg nasjonalt nå.

HA-sporten vurdering: Det jobbes med å få opp rekrutteringen.

➤ Alpint

Mats Lilleøen Ruud, Brumunddal Alpint (18): Har gode resultater i yngre klasser. Han ble nummer 23 totalt i utfor under junior-NM sist vinter. Går siste året på NTG Lillehammer. Kjørte FIS-renn i Norge forrige sesong.

HA-sportens vurdering: Her er vi et stykke bak det nasjonale toppnivået, men det jobbes godt i flere miljøer med breddeaktiviteten.

➤ Skiorientering

Evine Westli Andersen, Løten O-lag (20): Har tidligere vært topp ti i junior-VM. Gode resultater også forrige vinter, og er på Ski-O landslaget. Løper også orientering.

HA-sportens vurdering: Evine er førsteårssenior, men har planer om å markere seg med en gang. Målbevisst jente som snakker om både NM-medaljer og deltakelse i internasjonale mesterskap. Fikk en stygg skade i fjor, men skal være helt restituert nå.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat