buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
 
Her er din guide til ungdoms-OL
Snart braker ungdoms-OL løs, og det er mye som skjer utover konkurransene. I Hamar blir det alt fra snøballkrig til konserter med kjente artister.

Publisert: 10.feb.2016 11:42
Oppdatert: 11.feb.2016 09:57

Det er bare to dager  til åpningsseremonien på Lillehammer går av stabelen. 1.100 deltakere mellom 15 og 18 år fra 70 nasjoner er samlet i Innlandet for å være med på historiens fjerde ungdoms-OL, og det andre på vinter-OL. Konkurransene foregår i de fem vertsbyene Lillehammer, Hamar, Gjøvik, Oslo og Øyer fra 12.–21. februar. I Hamar arrangeres konkurransene i kunstløp og skøyter.

Men det er langt mer enn bare selve konkurransene som det kan være verdt å få med seg i løpet av de ti dagene ungdoms-OL pågår.

I forbindelse med Lillehammer 2016 arrangeres kulturfestivalen «Sjoggfest». I løpet av lekene vil det være over 150 kulturopplevelser man kan få med seg. Bortsett fra åpningsseremonien vil alt være gratis. Mesteparten av dette vil foregå i Lillehammer, men også de andre vertsbyene får være med på deler av festen. Det vil være alt fra konserter og filmvisninger til kunst og utendørsaktiviteter. Blant artistene som kommer til Lillehammer finner vi Madcon, Nico og Vinz og Matoma.

Som vertsby får også Hamar ta del i det kulturelle opplegget rundt ungdoms-OL. Her gir vi deg en guide til hva som skjer i denne regionen, slik at du ikke går glipp av noe.

Fakkelfesten

Torsdag 11. februar starter festen i Hamar med kick-off på Stortorget i Hamar. Dette er en del av den fakkelturneen til Lillehammer 2016. OL-ilden kommer til byen, og det vil være et offisielt opplegg i forbindelse med dette. I tillegg er det lagt opp til mange andre aktiviteter for å gjøre mer ut av happeningen. I løpet av en knapp time vil det være informasjon om hva skal skje under OL, underholdning fra flere arenaer på torget og ulike aktiviteter. Kulturministeren kommer også til fakkelfesten. Unge ildsjeler fra Hedmark skal være med i en fakkelstafett.

– Her har vi dratt inn alt som har vært med før ungdoms-OL. Programmet var i utgangspunktet ganske feminint, men vi har blant annet fått med timbersport-landslaget for å få balansert det. Vi vil integrere hele torget i opplegget. Det vil bli en del overraskelser det vil være verdt å få med seg, sier Karoline Amb som er produsent for fakkelarrangementet.

Hun krysser fingrene for at alt skal gå som planlagt.

– Jeg tror dette blir grisekult, men det er ganske omfattende Her har vi 300 personer som skal gjøre noe sammen, og vi får ikke øvd i det hele tatt. Etter planen skal ilden tennes akkurat når klokkene på Koigen slår klokka 20.00.

Etter at opplegget er ferdig på torget vil det blant annet være kunstutstilling og moteoppvisning i kulturhuset, og quiz på Café Uno.

Samtidig som festen på Stortorget vil det være en velkomstseanse inne i kulturhuset for idrettsutøverne og støtteapparat. Dette vil være lukket for offentligheten.

Konserter

➤ 13. februar, Stortorget 14.00-15.00: Julie Bergan, Sirius og Mo

➤ 13. februar, Hamar OL-amfi 15.40: DJ Sedika

➤ 13. februar, Hamar kulturhus, 20.00-20.30: Not Dark Yet (vinner av Uhørt), og Kid Astray.

➤ 20. februar, Hamar kulturhus 20.00: The Main Level

Den første lørdagen under ungdoms-OL kommer Julie Bergan til Stortorget i Hamar. Også Mo og Sirius, som har OL-låten «Go beyond. Create tomorrow», blir med på scenen på torget denne dagen. I tillegg vil det bli aktiviteter for alle.

– Vi har fått til et bra opplegg. Det vil bli utleie av skøyter, og Hamar naturskole vil være på plass og legge til rette for at man kan prøve noen gamle og glemte OL-grener, sier prosjektmedarbeider i Hamarregionen utvikling, Ellen Krageberg.

Det vil være to konserter i Hamar kulturhus i løpet av ungdoms-OL. Not Dark Yet, som vant Hamar Arbeiderblad og Hamar kulturhus’ Uhørt-konkurranse, skal være support for Kid Astray lørdag 13. februar. Not Dark Yet skal også spille på Café Stift i Lillehammer 15. februar.

Rune Kristian Haugen som er produsent ung/utleie i Hamar kulturhus tror Bergens-gruppa The Main Level blir et av høydepunktene i kulturhuset.

– Vi har fått masse forespørsler siden vi åpnet kulturhuset om vi kan få dem hit. Det blir veldig stort, og spesielt for de yngste, og kanskje aller mest for jentene, sier han.

Prøv sporten

Her kan alle som vil prøve de ulike olympiske idrettene. Hovedmålgruppen er barn og ungdom. I Hamar vil dette være mulig å prøve seg på kunstløp og skøyter, som er greinene som avholdes her. Elever fra idrettsfag på de videregående skolene i området er med som instruktører og ledere for opplegget. Dette er tidene man kan prøve idrettene i Hamar.

Kunstløp i Storhamarhallen:

➤ 13. februar 19.00-20.30

➤ 14. februar 19.00-20.30

➤ 15. februar 17.30-20.00

➤ 16. februar 18.00-19.30

Skøyter i Vikingskipet:

➤ 13. februar 14.00-15.00

➤ 15. februar 13.00-14.00

➤ 17. februar 12.00-13.00

➤ 19. februar 12.00-13.00

Andre aktiviteter

13. februar, Snøballkrigen Yukigassen (turnering), 10-14, Strandgateparken.

18. februar, Hamar kulturhus, 17.30: Foredrag med Samuel Massie

19. februar, Hamar kulturhus, 19.00: Invisible Heroes, hybridforestilling

15.–19. februar: Drømmedag for elever i ungdomsskolen og videregående skole på Hedmarken.

Yukigassen er en konkurranseform som kommer fra Japan, men som nå er blitt et internasjonalt fenomen. På en bane med ulike hinder og gjemmesteder, skal to lag møtes til snøballkrig. I forbindelse med ungdoms-OL kommer den nå til Hamar, og vil være for skoleelever over 16 år.

– Det er åpent for publikum, og det vil bli moro å se på. Dette er et taktisk spill, og handler ikke om at man er god til å kaste snøball, sier Ellen Krageberg som er prosjektmedarbeider i Hamarregionen utvikling.

Rune Kristian Haugen i Hamar kulturhus trekker fram foredraget med Samuel Massie som noe av det han ser mest fram til på Hamar under ungdoms-OL.

– Foredraget hans er noe jeg er spent på og gleder meg veldig til. Han prøver å inspirere unge folk til å se muligheter, og viser at man kan realisere hva som helst bare man prøver hardt nok, sier Haugen.

Innafor-utafor er en hybridforestilling fra stiftelsen UtaforInnafor som jobber for å støtte barn og unge med vanskelig bakgrunn.

– Helt hvordan forestillingen blir vet jeg ikke ennå, men det vil bli en forestilling bestående av norske og latviske unge, sier Haugen.

Drømmedagen arrangementer som kun er åpent for elevene ved ungdomsskolene og videregående skoler på Hedmarken, og lukket for offentligheten. Over fire dager skal elevene få en drømmedag, som vil inneholde opplevelser på idrettsarenaene samt kulturelle opplevelser.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat