20. jul
VIKTIG FINANSIERING: Gallamiddag for 504 gjester er et viktig tiltak når arrangørene HOA, her ved Viggo Sundmoen og Odd Steinar Pedersen, Norsk Tipping og Norges Idrettsforbund skal få et positivt økonomisk resultat etter Idrettsgallaen.
 
Her sikres gallaen i Hamar
Dersom Hamar skal ha noen sjanser til å beholde idrettsgallaen i årene som kommer, må den gå i pluss økonomisk. HOAs treretters gallamiddag legger et svært viktig grunnlag.

Publisert: 10.jan.2011 07:54
Oppdatert: -
Idrettsgalla 2011


HAMAR: HOA-direktør Viggo Sundmoen og arrangementsansvarlig Odd Steinar Pedersen hadde 504 gallaplasser med trerettersmiddag lørdag.
Alle var solgt.
For første gang i gallaens niårige historie i Hamar OL-Amfi, ble de solgt tidlig, og det var venteliste.
- I denne sammenhengen er dette tilbudet noe av det som er helt avgjørende for at vi klarer å levere et positivt resultat til eierne av idrettsgallaen, som er NRK, idrettsforbundet og Norsk Tipping, sier Sundmoen.
Plasser til 600.000 kroner
Han har ikke noe totalbilde av regnskapet for 2011-utgaven av årets store idrettsfest, men han er helt sikker på at den går i pluss.
Hvor mye gallamiddagen gir er et komplisert regnestykke, men når 504 billetter til 1.190 kroner er solgt, gir det 600.000 kroner inn i kassa til arrangementssjef Odd Steinar Pedersen.
- Hva som blir sluttsummen for gallamiddagen er litt vanskelig å gå i detalj på. NRK leier jo Hamar OL-Amfi av oss, og vi kjøper en del plasser tilbake til vår treretters gallamiddag. Så skal vi betale for maten og serveringen som Jan Tonny Pettersen og Hamar Catering står for, forklarer Pedersen.
Mest lokale
Av de 504 gallaplassene er flertallet av gjestene fra Hamar-regionen. Noen er på julebord, andre på firmatur. For Sundmoen og HOA er det lokale næringslivet en viktig støttespiller.
- Det at næringslivet støtter opp om et slikt tilbud er veldig positiv for oss, og dialogen vi har med samarbeidspartnere er viktig for å beholde gallaen i Hamar.
Sundmoen trekker fram at det skjer stadig mer i byen Hamar når det er idrettsgalla, i form av seminarer og foredrag.
Må vise seg som vertsby
Også Norsk Tippings administrerende direktør, Torbjørn Almlid, tror aktiviteten i tillegg til gallaen er viktig for at Hamar skal fortsette som vertsby.
- Jeg har ikke tenkt så mye på den økonomiske biten for gallaens del, men det at det skjer noe i byen hele dagen, og det at vi klarer å skape en folkefest er helt vesentlig, ikke minst for NRK.
Lørdag ettermiddag arrangerte Almlids Norsk Tipping et seminar på Scandic sammen med Norges Idrettsforbund. Salen var full, og innholdet viktig.
Og resultatet godt for Idrettsgallaen 2011.
Ikke plass til flere
Med den store interessen i år kunne det være mulig å øke antallet plasser neste år, og dermed øke fortjenesten. Det er imidlertid ikke plass til mer enn de 504 plassene som nå er solgt i OL-Amfi'n. Dermed er det mange som må nøye seg med en av de 900 øvrige plassene med litt enklere servering.
- Vi er glad for den interessen som vi nå har hatt. Jeg har vel bare en oppfordring til de som ikke fikk plass i år. De får ringe meg mandag, spøker Odd Steinar Pedersen.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke