20. jul
SEIER I KVELD?: Oilers-trener Petter Thoresen kan ta sin 10. NM-tittel som trener hvis Stavanger slå Lørenskog i den sjette NM-finalen. I så fall blir det en reprise fra fire år tilbake.
Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 
Historien kan gjenta seg for Thoresen
For fire år siden møttes Lørenskog og Stavanger i den sjette NM-finalen i Lørenskog ishall. Fredag er det duket for mer dramatikk, men skal historien gjenta seg?

NTB
Publisert: 22.apr.2016 08:30
Oppdatert: 22.apr.2016 08:38

Oilers-trener Petter Thoresen er ikke så opptatt av gamle bedrifter, men hva som skjer i nuet. Likevel ligger sjansen der for at de regjerende mesterne Stavanger kan avgjøre NM-sluttspillet allerede fredag kveld med seier i den sjette NM-finalen.

Lagets investor og eier Tore Christiansen har nok helt sikkert pakket gulldressen og fylt bagene med gullbrød i tilfelle det blir en gjentakelse av finalen for fire år siden.

Da vant Stavanger 2-1 i Lørenskog ishall i kamp nummer seks og sikret seg trofeet.

Skal vinne hjemme

Etter å ha tapt den andre NM-finalen forrige torsdag sa Oilers-trener Thoresen at han skulle sørge for at Stavanger vant hjemmekampene sine. Det har laget hans gjort så langt, selv om avgjørelsen først kom i forlengningen onsdag.

Dan Kissel ble da den reddende engelen.

Kenneth Larsens Lørenskog har også vunnet hjemmekampene sine, og i den fjerde NM-finalen mandag vant laget ganske så overbevisende med 4-1.

Mye taler for at han det kan bli en sjuende og avgjørende NM-finale i Stavanger søndag ettermiddag. Spørsmålet er om Stavanger-laget tar sjansen på å la Lørenskog komme i posisjon til å ta sin første NM-tittel.

Femte strake?

Fredag kveld kan Thoresen og hans Stavanger ta sin femte strake NM-triumf – lagets sjette totalt. Petter Thoresen kan ta sitt tiende NM-gull som trener og den 15. totalt.

Ingen annen trener har hatt større suksess som klubbtrener her på berget. Fra juni tar han over som landslagssjef etter Roy Johansen.

Hvordan han tror Norge vil gjøre det i VM i Russland, bryr Thoresen seg foreløpig ikke noe om. Han konsentrerer seg kun om NM og å hente hjem «byttå» til Stavanger. 

Fakta om Petter

Fakta om ishockeytreneren Petter ThoresenID: 12308549

* Alder: 54 (25. juli 1961)

* Jobb: Trener Stavanger Oilers

* Meritter som spiller: 5 NM-titler med Vålerenga (4) og Storhamar (1)

* Meritter som trener: 9 NM-titler med Vålerenga (1), Storhamar (3) og Stavanger (5)

* Klubber som spiller: Forward, Hasle/Løren, Manglerud Star, Vålerenga, Storhamar

* Klubber som trener: Storhamar, Vålerenga, Storhamar, Stavanger

* Spilte 96 VM- og OL-kamper for Norge

* Aktuell: Kan fredag lede Stavanger til lagets femte strake NM-tittel og sjette totalt. (©NTB)


 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke