7. des
HERLIG DRIV: Kodie Curran var banens beste mot Sparta. Selv om det bare ble ett poeng torsdag tror han Storhamar vil være et topplag helt inn. Han vil kjempe om gull.FOTO: FREDRIK OLASTUEN
 
– Beste offensive backen i ligaen
HAs hockeyekspert Tor Nilsen ble utrolig imponert over Kodie Curran torsdag. Nilsen tror Storhamar-backen kan bli gull verdt denne sesongen.

Publisert: 27.okt.2017 06.44
Oppdatert: 27.okt.2017 06.48

Storhamar – Sparta 3–4.

Her forteller Tor Nilsen mer om Curran:

– Han var helt rå mot Sparta, og sto bak det meste av det Storhamar hadde offensivt. Det han gjorde i forkant av 1-2-målet var artisteri på høyt nivå. Det er skikkelig moro å se en slik spiller. Det er herlig at han våger, og jeg mener han er den beste offensive backen i eliteserien, sier Tor Nilsen.

Kodie Curran var naturlig nok skuffet etter kampen.

– Det var sterkt av oss å komme tilbake to ganger i kampen, og vi hadde muligheter til å avgjøre dette etter ordinær tid, men dessverre lyktes vi ikke. I sudden death blir det alltid litt tilfeldigheter.

veldig mye istid

Curran spilte løper til han var 17 år, og det synes ute på isen. Han har mange offensive gener som bobler i blodårene.

– Jeg var ikke rask nok, og fant ut at jeg måtte bli back for å fortsette karrieren på et bra nivå. Jeg er glad i det offensive, sier kanadieren, som fikk veldig mye istid mot Sparta.

– Jeg er best når det blir mye istid. Jeg vil alltid spille mye, og det er moro at jeg får så mye tillit av trenerne. Da er det bare å utnytte det på best mulig måte.

Kodie Curran forteller at han kom fort inn i Storhamar-miljøet.

– Storhamar er en suveren klubb. Alt blir lagt til rette, og vi har ei suveren spillergruppe. Jeg trives veldig bra her.

Kanadieren tror Storhamar kommer til å være et topplag helt inn.

– Selv om vi har tapt noen poeng, så synes jeg det ser veldig bra ut. Klubben har vært flinke med de nye spillerne. Det er kommet inn spillere med bra fysikk.

Vil jage gull

– Jeg vil være med på å bidra til at vi forandrer kulturen her, for Storhamar skal ha tilbake gullet. Vi er gode nok til det. Det handler om å ha 100 prosent fokus på hver eneste trening, i hver eneste kamp, og i alle situasjoner. Jeg er optimist, sier Kodie Curran.

Trener Jeff Jakobs tror backen kommer til å bli bedre og bedre.

– Kodie er veldig god med pucken, og han har en herlig offensiv, sier Jeff Jakobs.

Storhamar hentet inn 0–2 i løpet av 23 sekunder i midtperioden, og eide store deler av sisteperioden.

Men seieren glapp i sudden death.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke