18. aug
ENGASJERT: Fredrik Söderström var fornøyd etter onsdagens seier over SønderjyskE.
FOTO: Anders Bakkerud Larsen
 
- Jeg slutter aldri å bli overrasket over meg selv
Storhamar-treneren satset tungt for å snu SønderjyskE-kampen.

Publisert: 24.aug.2017 11:57
Oppdatert: 24.aug.2017 11:58

Mange trenere sier at de ikke bryr seg om resultatet i treningskampene, men at det er prestasjonene som er viktigst.

Slik tenker også Fredrik Söderström.

I alle fall fram til han står i spillerboksen.

- Jeg slutter aldri å bli overrasket over meg selv. Jeg går ut med en følelse om at jeg ikke bryr meg om resultatet. Men da jeg sto på benken i går, SønderjyskE ledet 2-1, og jeg så på klokken, så sa jeg til Jeff (Jakobs), at vi går ned på folk, plukker ut keeperen og tar time out. 

Heftig følelse

De grepene fungerte greit.

Med drøyt et minutt igjen av kampen, scoret Jimmy Andersson 2-2-målet, som sørget for spilleforlengelse, som Storhamar til slutt vant.

Da gjorde vi grep for å vinne kampen. Det er noe som ligger naturlig for meg. Da er det ganske befriende da vi gjør 2-2, selv om det var billig, så var det en konsekvens av grepene vi gjorde. Man må trene på å utnytte den mentale situasjonen i kampen, og vi fikk betalt på at vi gjorde de riktige grepene. Det synes jeg er bra, smiler Söderström. 

Han forteller at han så gleden hos spillerne da de utliknet til 2-2, en følelse han beskriver som "heftig". 

- For meg handler hockey om liv og død når vi trener og spiller kamp. Å se de reaksjonene hos spillerne, det er bra, sier han.

Glad for lærepengene

Torsdag formiddag setter Storhamar kurs for Bremerhaven, hvor de spiller treningskamper fredag og lørdag.

Svensken regner med enda tøffere motstand mot Fischtown Pinguins fredag kveld, og da må spillerne opp flere nivåer dersom det skal bli seier, forteller Storhamar-treneren.

- Om jeg kobler gårsdagens kamp med mine forventninger, så var det den hockeyen jeg hadde regnet med. Den satte oss på prøve, i tidsnød, og på det området synes jeg vi har en del å gå på. Vi må bli raskere, kvikkere og mer direkte. Det vokser fram en mer modenhet med pucken utover i kampen, noe som betaler seg i tredjeperioden.

Begge baklengsmålene mot SønderjyskE onsdag kveld kommer etter feil hos Storhamar, noe Söderström hadde advart mot på forhånd.

Men han mener det er en god lærepenge for spillerne.

Ja, det er det. det er akkurat det vi trenger nå. Så reagerer vi med å bli forbannet i boksen, skjeller ut spillerne litt i garderoben, og det er bra de får se konsekvensen av å ikke henge med på tempoet nå. Nå koster det ikke noe, for det er treningskamper. Lenger fram er straffen enda hardere. Nå kan vi lære av det, og forhåpentligvis ikke gjøre de samme feilene igjen, sier vinnerskallen Söderström.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke