20. aug
REVANSJELYSTEN: Pål Johnsen vil slå tilbake etter nederlaget mot Lillehammer for noen uker siden. Og han er klar på at Storhamar er storebror av mjøsklubbene.Begge FOTO: Fredrik Olastuen
 
- Vi er storebror, sier Pål Johnsen fra SIL
Pål Johnsen elsker møtene med Lillehammer, og han er ikke i tvil om hvem som er storebror og lillebror av de to mjøslagene.

Publisert: 20.nov.2016 12:58
Oppdatert: 20.nov.2016 13:14

– Det vil alltid være Storhamar som er storebror, uansett. Lillebror er oppe og ypper seg iblant. De må få noen flere pokaler før de blir storebror. Vi er nok, enn så lenge, storebror, forteller assistenttrener Pål Johnsen.

Han håper laget slår kraftig tilbake etter nederlaget hjemme mot Lillehammer i oktober, hvor Storhamar tapte 1–4.

Vil ta igjen Lillehammer

Storhamar-legenden liker ikke synet av at Lillehammer ligger over Storhamar på tabellen, med ni poengs forsprang.

– Det er ikke det jeg vil se, for å si det sånn. Jeg vil ha dem bak oss. Men sånn er livet. De har vært gode i år. Det er ikke noe å si på det. De har vært bedre enn oss hittil, så det er bare for oss å ta opp kampen og jage dem, forteller Johnsen.

Det er flere ting som har imponert Storhamar-treneren ved årets Lillehammer-utgave.

– For det første har dem truffet veldig godt med utlendingene, og det virker som ungguttene fra NTG har tatt et stort steg. De spiller veldig fartsfylt, fysisk og de spiller veldig god hockey. Og så har dem en veldig god keeper bak der, som gir trygghet, sier han.

«Magic» Johnsen er imidlertid sikker på at Storhamar er mer enn gode nok for å få revansj og at de kan slå Lillehammer søndag.

– De har vært bedre enn oss. Men vi er gode nok til å slå dem, og sånn vi opptrer nå, så synes jeg vi ser mye bedre ut enn på lenge. Hvis vi har det kollektive vårt, og den stabiliteten defensivt, så er mulighetene store for at vi vinner, sier han.

– Må spille som et lag

Johnsen er naturligvis fornøyd med framgangen laget har hatt de siste kampene, og han mener de må fortsette i samme spor dersom det skal bli tre nye poeng mot Lillehammer på søndag.

– Vi må fortsette å spille sammen som et lag, være gode defensivt. Gjør vi jobben uten puck, så får vi det lettere offensivt. Vi må komme samlet i angrep, og ikke én og én. Det synes jeg har vært bra på slutten nå, da har vi kommet med fart.

–Det er nesten farlig hver gang vi legger puckene på mål, for vi har folk som driver inn mot «kassa». Det blir viktig når vi møter en så god keeper som Lillehammer har. Vi kan prate mye om keepere, men det er ingen som er glade i trafikk foran seg, forteller Johnsen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke