20. aug
FIKK DET TØFT: Landslagstrener Petter Thoresen og de norske hockeygutta måtte se at det ble tap mot Sverige.
Foto: NTB scanpix
 
1. perioden ødela for de norske hockeygutta - tapte 0-4 mot Sverige
Norge ble hardt straffet for dårlig markeringsspill og leverte en svak førsteperiode i OL-åpningskampen i ishockey mot Sverige, som vant 4-0 til slutt.

NTB
Publisert: 15.feb.2018 11:21
Oppdatert: 15.feb.2018 11:25

Det skulle ta bare fem minutter og 29 sekunder før den første pucken satt i målet bak Lars Haugen. Keeperen fikk ikke mye hjelp av forsvaret da Pär Lindholm fikk gå fritt og dunke inn pucken på pasning fra Linus Omark.

Scoringen kom etter en åpning der det norske laget ble spilt svært lavt av svenskene, og det var nesten så man bare ventet på at den regjerende verdensmesterne skulle få uttelling.

Kampbildet endret seg dessverre ikke mye etter baklengsmålet. Det gikk et kvarter før Norge noterte sitt eneste skudd på mål i perioden, og det var et ufarlig forsøk fra Niklas Roest fra kanten.

To minutter senere viste svenskene hvordan man skal gjøre det. Det norske forsvaret ble utspilt, og Simon Bertilsson løsnet skudd fra høyresiden. Det forsøket reddet Haugen, men han kunne ikke stanse returen fra Anton Lander.

Yppet seg

I skrivende stund er det uvisst hva landslagssjef Petter Thoresen sa til de norske «isbjørnene» i den første pausen, men laget som kom på isen i midtperioden virket langt mer tent og mindre nervøst.

Norge yppet seg rett og slett litt mot hockeystormakten Sverige og skapte flere halvsjanser og noen ordentlige muligheter.

Litt over halvveis i perioden fikk Norge sjansen i spill fem mot tre etter to svenske utvisninger på ett minutt, men maktet ikke å omsette overtallet i scoring. Uansett var det en god periode av Norge, selv om den endte målløst. Skuddstatistikken ble snudd fra 1-14 i første periode til 12-6 i Norges favør.

To kjappe

Svenskene fikk bank av Canada og tapte 1-4 i en testkamp tidligere i uken, og man skulle tro at gultrøyene var ivrige etter å vise seg fram for publikummet i Gangneung. Det var imidlertid ikke blendende ishockey svenskene serverte.

I stedet var de norske spillerne på hugget i tredje periode, og det så ut til at reduseringen kom fra Ken André Olimb seks minutter ut i perioden. Han hamret pucken i mål etter pent forarbeid av Patrick Thoresen, men scoringen ble annullert fordi Olimbs storebror Mathis hadde rygget ned Sverige-keeper Viktor Fasth i forkant av skuddet.

Annulleringen fjernet kanskje noe av «piffen» i det norske laget, for kort etter kom det to svenske scoringer på et halvt minutt. Først kom Dennis Everberg rett fra benken og hamret inn 3-0 helt upresset. Så var det backen Mikael Wikstrand som litt heldig fikk gjøre 4-0 med et skudd som gikk inn via tverrliggeren.

Da var kampen helt kjørt for Norges del, og 4-0 ble også resultatet.

Tøffe kamper

Det norske laget har som vanlig havnet i en svært tøff OL-gruppe, og var klar «underdog» før kampen mot svenskene.

Det blir trolig ikke mye lettere mot Finland fredag, så nøkkelen til å skaffe seg et brukbart utgangspunkt før cupspillet blir å slå Tyskland i den siste gruppekampen søndag.

Uavhengig av om de klarer det, blir det omspill om kvartfinaleplass, trolig mot en tøff motstander.

Norge har aldri vunnet en ishockeykamp i en hovedrunde på A-nivå i OL. Forrige seier kom under Lillehammer-OL i 1994; 3-1 over Østerrike i kamp om 11.-plassen. Den kampen spilte nåværende landslagssjef Petter Thoresen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke